Idén ősszel Kid A Mnesia címen jelentet meg új lemezt a Radiohead. Az albumon a Kid A és az Amnesiac anyagokra fel nem került trackek mellett a már ismert dalok alternatív verziói szerepelnek, amelyeket 1999 és 2000 közötti sessionök során rögzítettek.

November 5-én a Kid A Mnesia mellett az XL kiadó újra megjelenteti a két, már több mint húsz éves, ikonikus Kid A és az Amnesiac anyagokat is — közölte a Pitchfork. Ősszel így egy 33 számos triplalemezt gyűjthetnek be a Radiohead rajongók, amelyről eddig az If You Say The Word című track jelent meg:

Bár első blikkre úgy tűnhet, hogy a 2016-os A Moon Shaped Pool óta eltelt években a Radiohead nem volt különösebben aktív a dalszerzést illetően, tagjai külön-külön saját projektjeikkel szép íveket írtak le.

Thom Yorke és Johnny Greenwood idén nyáron mutatták be a még mindig igencsak titokzatos The Smile nevű formációt. Yorke három éve Luca Guadagnino Suspiria című filmjének zenéjét szerezte, 2019-ben pedig megjelentette Anima című szólóalbumát, Ed O’Brien pedig tavaly jelentette meg debütáló albumát Earth címmel.

Jonny Greenwood Paul Thomas Anderson Phantom Thread című filmjének zenéjét szerezte, amelyért Oscar-jelölést is kapott. Greenwood azóta is aktívan dolgozik zeneszerzőként, emellett elindította a kortárs klasszikus zenére összpontosító Octatonic Records kiadót — közölte a Pitchfork.

A Kid A Mnesia tracklistje a Pitchfork információi alapján így fog kinézni:

01 Like Spinning Plates (‘Why Us?’ Version)
02 Untitled V1
03 Fog (Again Again Version)
04 If You Say the Word
05 Follow Me Around
06 Pulk/Pull (True Love Waits Version)
07 Untitled V2
08 The Morning Bell (In the Dark Version)
09 Pyramid Strings
10 Alt. Fast Track
11 Untitled V3
12 How to Disappear into Strings

Kiemelt kép: Radiohead hivatalos Facebook oldala