A többszörös nemzetközi díjnyertes Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor egy fontos üzenettel bíró rhythm & blues dalt jelentet meg április 24-én, ami világszerte öt kontinensen, összesen 35 digitális platformon kerül kiadásra.

A zenét és a dalszöveget egyaránt Gee írta, amiben az összetartásra, az egyenjogúságra és az újrakezdés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a jelenlegi helyzetben. Külön érdekesség, hogy a dalban Martin Luther King Jr “WE SHALL OVERCOME” (Le fogjuk küzdeni!) 1968. március 31-i, Memphis-ben elhangzott beszédének egy részlete is hallható. 

“Ez mindannyiunk számára nehéz időszak. Ugyanakkor egy lehetőség is arra, hogy átértékeljünk sok mindent, a szerepünket a világban, az egymás iránti törődés, a jóság és szeretet fontosságát, nemtől, kortól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül. Egészen egyszerű lehetne ez, hiszen mikor baj van, mindegy, honnan és kitől jön a segítség, ki fogja a kezünket. Éljünk Magyarországon, Kenyában, Kínában vagy Amerikában, az átlagembert ugyanaz teszi boldoggá és ugyanazért szomorú itt is, mint máshol. Fogadjuk el egymást, fogadjuk el, ha egy ember másképp gondolkodik, máshonnan jött. Azzal foglalkozzunk, hogy mi mit tudunk adni a világnak, és milyen pozitív hatással tudunk lenni a körülöttünk élőkre. Itt az idő az újrakezdéshez. Kaptunk egy esélyt az univerzumtól, éljünk vele! Erről szól ez a dal és remélem, hogy pozitív, elgondolkodtató hatással lesz mindenkire, aki hallja. Bár angol nyelven írtam a szöveget, ezt most lefordítottam, hogy mindenki számára érthető legyen az üzenet.” – nyilatkozta a dal születése kapcsán Little G Weevil.

További érdekesség, hogy Gee egy angol-jamaikai énekesnőt kért fel a szólista szerepére. Dionne Bennett neve ismerősen csenghet a rajongók körében, hiszen több alkalommal is járt Magyarországon, legutóbb az A38 hajón szerepelt a zenekarral. A Let it Rain az első szerzemény készülő közös lemezükről, ami ősszel, Little G regényével egy időpontban jelenik majd meg.

Az angol nyelvből fordított dalszöveg itt olvasható:

ADJ ESŐT 

Testvér, ugyanúgy lélegzel, mint én
Atyám, azt mondtad, itt élj!
Nem akarom tovább ezt a harcot
Mindannyiunk helyes irányba kell tartson
S ha a víz lemossa bűneink,
Csak adj esőt.

A jövő fényesebb lehet, mint ahogy látszik
A „feljebbvaló” az én titkos álmaimra játszik
De nem veszem meg spekulációit,
A közvetett manipulációit
S ha a víz lemossa bűneink,
Mindenható Isten, csak adj esőt! 

Az egyformaság mindenkinek kényelmes
Győzd le az ismeretlen iránti félelmed
Szeretetem feléd, akár egy folyó
Erősebb sodrás, de mélyebbre hatol
S ha a víz lemossa bűneink

Uram, csak adj esőt.

Köreműködő zenészek:

Premecz Mátyás – orgona
Pfeff Márton – basszusgitár
Borsodi László – gitár
Timár Tamás – dobok
Sóvári Tamás – trombita
Albert Zoltán – szaxofon
Fóris Rita – vokál
Andelic Jonathan – vokál
Hangmérnök: Vastag Gábor