A könnyed electronica szerelmeseinek nem kell bemutatni az elmúlt években komoly sikereket magáénak tudó Belaut, melynek célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet zenéjük által. Most új albummal jelentkezik az electronicaduó.

A duó régóta várt második, Colourwave című albuma hosszas előkészületeket követően jelent meg; a korongot élőben ősszel mutatják majd be Európa-szerte. Az ország egyik legkeresettebb exportzenekarának a lemeze az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé próbál utat mutatni.

Take you to the sea” – vallják szerzeményeikről. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál, egyfajta menedéket a modern világ emberének arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában, miközben a zenekar által megalkotott modern és elegáns ütemek keverednek az elme nyugalmát örökké remélő szövegekkel. Az inspiráció pedig állandó – a természet legalapvetőbb elemei, melyek közül számukra a legfontosabb a végtelen tenger és annak ereje. A Belau hosszú távú céljai között szerepel, hogy több tematikus konceptlemezt alkosson meg, amelyek különböző földrajzi területek hangulatát idézik majd.

A formáció négyéves fennállása során számos határon túli sikert könyvelhetett el, ez idő alatt közel 200 koncertet adtak 23 országban, és olyan neves nemzetközi fesztiválokon játszottak eddig, mint a Primavera, az Electric Castle, a Eurosonic vagy az amerikai SXSW. Az elmúlt években olyan komolyabb rádiók játszották dalaikat, mint a BBC Radio 1 vagy a KEXP, és olyan nemzetközi médiumok írtak róluk elismerően, mint a Billboard, a Clash Music, a The Line of Best Fit vagy a Ones to Watch. A Belau első lemeze 2017-ben Fonogram-díjat kapott, és nemrég átlépték az egymillió streamet is az eddigi kiadványaikkal.

A debüt után a nemzetközileg is elismertségre szert tett duó egy még koncepciózusabb anyaggal jelentkezett, melynek első számú célja továbbra is az, hogy a modern egyén számára menedéket adhasson, ahol a hallgató önmagába és a gondolataiba merülhet.

A Colourwave egy többrétegű koncepció, mely utat próbál mutatni az önismeret mélyebb lehetőségeinek kiaknázása felé, összekeverve a természet zaját letisztult, modern megoldásokkal. Párhuzamosan a lemez szellemiségét a minket körülvevő természet intelmei határozták meg, amely kapcsán a tenger továbbra is kiemelt szerepet tölt be. A zenekar továbbá folytattatta a – The Odyssey-korszakból már megismert – földrajzi koncepcióját, amely ezúttal az ezerszínű Karib-térségbe kalauzol el minket, számos nemzetközi vendégénekessel karöltve” – mesélte az electronicaformáció az albumról, amelyen hangsúlyos szerepet kapnak az egzotikus hangszerek, a 808-as szubok és különböző, általuk, a karibi szigeteken gyűjtött hangok is.

A zenekar a jelenlegi helyzetre való tekintettel őszre halasztja az európai lemezbemutató turnéját. Az új dátumokról és a különleges bakelitkiadványról naprakész információkat a zenekar közösségi oldalain lehet találni.

Kiemelt kép: Belau