Az aktuálisan érvényes jogszabályi előírások betartásával június 11-én indul a Szabad a tér – teraszszínház című programsorozat a szombathelyi színházban Nassim Soleimanpour Fehér nyuszi, vörös nyuszi című, különleges előadásával.

Az iráni szerző, Nassim Soleimanpour nemzetközi sikert aratott különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő, kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom. A tétet emeli, hogy a színész a darab szövegét ott, helyben, a színpadon kapja meg, tehát ő sem tudja, mi fog történni – az előadás tényleg a szó szoros értelmében borítékolva van.

Helyszín: Krúdy Klub, terasz (szabadtéri előadás)

Időpontok

  • június 11. csütörtök, 19 óra (esőnap: esőnap 2020. június 14. vasárnap 17.30 óra) – Előadja: Nagy-Bakonyi Boglárka
  • június 12. péntek, 19 óra (esőnap: 2020. június 14. vasárnap 19 óra) – Előadja: Alberti Zsófi
  • június 16. kedd, 19 óra – a Bloomsday keretében (esőnap: 2020. június 17. szerda, 19 óra) – Előadja: Nagy Cili
  • június 18. csütörtök, 19 óra (esőnap: 2020. június 20. szombat, 19 óra) – Előadja: Szabó Róbert Endre
  • június 19. péntek, 19 óra (esőnap: 2020. június 21. vasárnap 17.30 óra) – Előadja: Horváth Ákos

Az előadás hossza sincs igazán korlátok közé szorítva, hiszen az éppen játszó színész bátran beleszőheti saját élettapasztalatait, történeteit is az előadásába. Így esett meg egyszer, hogy a másfél órásra tervezett előadásból Alföldi Róbert két és fél órára kerekítette az estet. „Minden színészt legalább egyszer utoléri az a rémálom, hogy színpadra kell állnia, de ő azt sem tudja, mit kell mondania, mert semmit nem tud az előadásról. Hát ez most az. Javaslom új szlogennek, hogy »Van egy rémálma? Valóra váltjuk!«– írja Kovács Bálint Alföldi Róbertnek volt egy rémálma, most valóra váltották című cikkében.

Kiemelt kép: Lutor Katalin fotója