A Queens of the Stone Age frontembere, Josh Homme és a „punk keresztapja” Iggy Pop bejelentették: közös nagylemezzel jelentkeznek Post Pop Depression címmel.

Az albumról egyelőre annyit tudni, hogy 9 szám lesz rajta, amin Matt Helders, az Arctic Monkeys dobosa, és a Queens of the Stone Age, The Dead Weather tag Dean Fertita is játszanak. A The New York Times-nak adott interjúból kiderül, hogy ez igazából Iggy szólólemeze, Josh producerként van jelen (de persze a felvételen ő is gitározik, vokálozik).

Josh Homme az interjúban így nyilatkozott az albumról: „Az volt a lényege, hogy jó lenne közösen dolgozni és talán írni is valamit együtt valamikor. Iggy a legutolsó abból a generációból, akikből csak egy volt, és ez a lemez amolyan jól megérdemelt jutalomjáték egy embernek, aki nem biztos benne, hogy győzött. Pedig igen. Lehet, hogy ásnia kellett hozzá, de így is eljutott a célba.”

A banda márciusban turnéra indul. A koncerteken a zenekar kiegészül még két taggal: Troy Van Leeuwen szintén QOTSA gitárossal, illetve a Chavezből ismert Matt Sweeney-vel.

A március 18-án érkező album számai:
01. Break Into Your Heart
02. Gardenia
03. American Valhalla
04. In The Lobby
05. Sunday
06. Vulture
07. German Days
08. Chocolate Drops
09. Paraguay

A Gardenia című számmal Amerika egyik Late Show-jában debütáltak: