Véget ért a 8. Alterába Fesztivál: hangosan, őrülten, mégis barátságosan. Fotósunk az utolsó napra teljesen szubjektív szemüvegre váltott- így látta Herczeg Orsolya az Alterába utolsó napját.

Délutáni diplomaosztó

Fantasztikus szombaton (és héten) vagyunk túl! Az Alterrába családias hangulatát jól példázza az alábbi kedves momentum. Egykor a kisszínpadon fellépett a Grand Club, akik igazán hangulatos zenét játszottak. A koncerten azonban volt egy váratlan meglepetés: két bandatagnak aznap volt a diplomaosztója, de mint a képek mutatják, nem ott voltak. Ezért az Alterába kedveskedett nekik egy rögtönzött diplomaosztóval, és névre szólóan kapott a két tag egy-egy “diplomát”. Innen is gratulálunk nekik!

Kettőkor a Your Welcome vette át a terepet, hatalmas bulit csapva. Az embereket nem zavarta a szakadó eső, valaki pörgött-forgott a sárban a színpad előtt, és élvezte a hideget. Az öttagú banda játszott feldolgozásokat, de saját számokból sem volt hiány. A koncert elején még úgy tűnt, egy komoly, hűvös banda lépett fel a színpadra. De ahogyan látták a közönséget, már ők sem bírtak ellenállni a jókedv sodrásának: össze-össze röhögtek egymással a színpadon, táncoltak, és látszott, hogy élvezik amit csinálnak. A koncertjük után összeültünk páran palacsintázni, én vettem át a “konyhásnéni” szerepét. Amikor jóllaktunk, kezdődött a következő program: főzés a 30Y bandatagjaival!

Jó volt nézni ahogy sürögtek-forogtak hárman a tűz körül. Ezt a procedúrát nem tudtam végignézni, hiszen ötkor lépett a kisszínpadra a Fatal Error. Ahhoz képest, hogy reggel nyolckor pár tag még a kempingben sörözött, és ezután tértek csak nyugovóra, hatalmas energia sugárzott a színpadról. Egy biztos: a srácok bírják a gyűrődést. A színpadon egy pillanatra sem állt meg senki, még drága dobosuk is igyekezett minél többet mozogni- ülve. Negyven percet kaptak a srácok első körben, mert a nagyszínpadon a Konyha ideje érkezett el, Szepesi Mátyás, a frontember játszik még a Magashegyi Undergroundban is. A kreatív dalszöveget vele együtt énekelte a közönség, ráadásképpen önfeledten táncoltak rá, majd rohantak vissza a kisszínpad elé, hogy a Fatal Error újra a húrok közé csaphasson.

Fotó: Herczeg Orsolya

Finálé 30Y-módra: “bodysurföl” a fotósunk

Hétkor lépett a színpadra a Müller Péter Sziámi AndFriends, hogy továbbrepítsenek minket a kellemes-skálán. Kilenckor következett a várva várt 30Y, hatalmas tömeg gyűlt össze. Éppen a közönség soraiban járkálva lőttem a fotókat, amikor egy ismerős jött oda, hogy felvehet-e a nyakába. Hát hogy a fenébe ne? A meglepetés csak ezután jött: odasétáltunk a haverjához, valamit összesúgtak, majd feldobtak bodysurfölni. Fantasztikus érzés volt ott fent lenni, és úszni az embertömeg felett. Hatalmas adrenalin löketet adott ez nekem, régóta terveztem, hogy egyszer kipróbálom. A koncert után odarohantam az ismerősökhöz azt ordítva, hogy: „Nem hiszem el! Bodysurföltem! Láttátok?” Erre olyan választ kaptam hogy igen, látták, sőt, ők is fogtak engem.

Azt hittem ennél nem is lehetne jobb az estém: beszélgettem az ismerősökkel, utolsó este kicsit én is lazítottam. A fesztivál alatt megismert emberekkel próbáltam tölteni az időm nagy részét – ki tudja, mikor látom őket legközelebb, vagy valaha találkozunk-e még? Ez kicsit visszább vett a  jókedvemből, de nem állíthatott meg senki és semmi abban, hogy éjjel tizenegy környékén betévedjek PASO-ra. Életemben először hallottam a zenéjüket, bevallom, ezt kicsit szégyenlem is. Fantasztikus hangulatot tudnak teremteni. Kereken éjfélkor ért véget a koncert, majd a kempingben beszélgettem tovább a megismert emberekkel. Kezdtem aggódni, hogy tényleg nem látom őket többé, ezért aludni sem akartam.

Köszönöm mindenkinek ezt az eltöltött egy hetet: a fesztivál dolgozóinak, a fesztiválozóknak, fellépőknek, és a főnökömnek is, aki segített ide sajtósként eljutni. Rengeteg élményt, tapasztalatot, és barátot szereztem öt nap alatt. Jövőre ugyanekkor, ugyanitt!

Lánccsörgéstől hangos rockmaraton – Ilyen volt az Alterába negyedik napja