A The Monkees popegyüttes tagjaként világhírűvé vált Michael Nesmith, 78 éves korában, természetes módon elhunyt.

Nesmith volt az együttes gitárosa és egyben egyik dalszerzője is, többek között a The Girl I Knew Somewhere, a Listen to the Band és a Mary, Mary című számoknak. A bandát 1965-ben Bob Rafelson és Bert Schneider televíziós producerek találták ki a zenekar nevével megegyező című szitkomhoz. Mickey Dolenz, a csapat dobosa úgy jellemezte a The Monkees-t, hogy az eredetileg „egy TV-show volt egy képzeletbeli bandáról, amely a Beatles akart lenni, de sosem lett sikeres” .

the monkees michael nesmith
A The Monkees tagjai népszerűségük csúcsán a ’60-as években / Fotó: Moviestore/Rex/Shutterstock

A valóság viszont ennek ellentétét bizonyította, hiszen a Michael Nesmith, Mickey Dolenz, Davy Jones és Peter Tork alkotta The Monkees több slágere is nagy karriert futott be, köztük olyan toplistás számokkal, mint a Daydream Believer és az I’m a Believer.

Nesmith családja közleményben jelentette be a hírt:

Végtelen szeretettel jelentjük be, hogy Michael Nesmith ma reggel otthonában, családja körében, békésen, természetes halállal elhunyt. Kérjük, hogy tartsátok tiszteletben a magánéletünket ebben az időszakban, és köszönjük a szeretetet és a fényt, amit mindannyian mutattatok neki és nekünk”

Kiemelt kép: Michael Ochs Archives/Getty Images