Csütörtökön végre hivatalosan is elkezdődött az egyetemisták kedvenc fesztiválja. Az „első” nap olyan fellépőket tartogatott mint Jessie J, Dub FX, Szabó Balázs Bandája vagy éppen az Anna and the Barbies.

Csütörtökön kétszer annyian érkeztek az EFFOT-ra, mint az első két napon: A kempingek megteltek, és elkezdődött az igazi fesztiválhangulat. Kora este a Rauch Koncert Arénában ByeAlex és a Slepp tombolt együtt a közönséggel, a szerencsések a koncert végén még együtt is bulizhattak a zenekarral a színpadon. A T-System-en Szabó Balázs Bandája kápráztatta el a fesztiválozókat, a Hétköznapi igazi romantikus hangulatot varázsolt a Velencei-tó partjára; a színpadot is nagyszerűen készítették elő a Dub Fxnek. Az ausztrál világsztár rajongói már órákkal a koncert előtt az első sorban táboroztak, hogy a legjobb helyekről nézhessék végig kedvencük fellépését. A világhírű énekes nem először fordult meg Magyarországon, aki egyébként rajong a magyar életstílusért, ahogyan a hazai közönség is érte.

Az est hangulatát tovább fokozta a műfaji sokszínűség, amelyet főként az olyan fellépőknek köszönhettünk, mint az Irie Maffia, Anna and the Barbies, Hollywood Rose (Guns ’N Roses tribute zenekar), és a Muzsika Szigetén megrendezésre kerülő mulatós karaoke.

Az est fénypontja egyértelműen a világszerte ismert Jessie J volt. Színpadra lépését több tízezer ember fogadta hatalmas lelkesedéssel, akiknek egyáltalán nem okozott csalódást a brit énekesnő koncertje. Elképesztő koreográfia, és a már-már stúdióminőségben felcsendülő énekhang teljesen felpörgette a Nagyszínpad előtt egyre csak gyülekező tömeget. Több extázisba eső rajongó még a koncertet követően is a pódium előtti homokban terült el a felejthetetlen élmények “könnyed feldolgozása” érdekében. Miután sikerült „napirendre térni” a fesztivál egyik legnagyobb neveit felvonultató estjét követően, a nap zárásaként még kitombolhatták magukat a fesztiválozók a Brains kifejezetten közvetlen koncertjén. A legkitartóbbak akár a napfelkeltét is megvárhatták a különböző dj-pultoknál és techno-sátraknál.

Kiemelt kép: Balsay Dorina fényképe

Balsay Dorina galériájaSzollár Zsófia galériája