2021. február ötödikén fájó hírre ébredt a magyar könnyűzenei szakma: elhunyt Siklósi Örs, az AWS frontembere. A zenekar az ő tiszteletére tart nagyszabású koncertet szeptember 26-án a Budapest Parkban, ahol Örshöz közel álló zenészekkel karöltve idézik meg az egyedülálló dalszerző emlékét.

Szívszorító érzés volt hallani az Emlékszem című új AWS dalt, melynek munkálatai – a Road Movie Hungary felkérésére – még 2019-ben kezdődtek el. Örs itt van velünk, beleénekel a jelenünkbe, már-már úgy érezzük, hogy soha nem is fog elmenni. Remélem, hogy valamilyen formában ez a dal is felcsendül a Parkban, és több ezer ember érezhet ugyanígy egyszerre.

A koncerten számos énekes mellett részt vesz Csongor Bálint (Subscribe), Áron András „Apey” (Lazarvs/Trillion), Egyedi Péter (Óriás/MMAMT), és Kovács Krisztián (Fish) is.

A befolyt profitból Örs családja létrehozza a Siklósi Örs Alapítványt, ami többek között olyan célokat tűz ki maga elé, mint hogy összegyűjti és kiadja Örs még meg nem jelent verseit és dalait, illetve vállalja egy zenei tábor megszervezését, amelyet még Örs maga álmodott meg. Ezen kívül terveik szerint évente pályázatot írnak ki, ahol kezdő zenekarok igényelhetnek támogatást karrierjük beindításához.

Kiemelt kép: AWS hivatalos Facebook oldala