VasMaRock Piknik címmel rock, punk és metál bandák játszanak a körmendi AlteRába előtti hétvégén 2018-ban. Az új fesztiválon többek között fellép a Depresszió és a Kárpátia is.

A jövőre induló kezdeményezéssel a rockzene kedvelőit szeretnék meglepni az AlteRába szervezői. A tervek szerint a hagyományos körmendi fesztivált ezentúl egy három napos új őrület, a VasMaRock Piknik vezeti fel.

– Ahogy azt a közönségnek megígértük, összegeztük az eddigi körmendi fesztiválok tapasztalatait és próbáltunk olyan változtatást létrehozni, ami előremutató. Az idei, immáron nyolcadik AlteRába után úgy döntöttünk, a fesztivál a jövőben megmarad olyannak, amilyennek annak idején megszerettük, azaz 80 százalékban alternatív zenekarok fognak fellépni. A kínálatból a rock, a punk és a metál bandákat emeljük ki, akiknek egy külön hétvégét szentelünk – mondta el Hegedüs László fesztiváligazgató.

Azért is jutottunk erre az elhatározásra, mert sokan, akik az alternatív vonalat kedvelik, nem mindig szeretik a metált, és persze fordítva. Ráadásul az AlteRába időpontja mindig egybeesik egy nagy országos rockfesztivállal – fogalmazott a főszervező.

A VasMaRock Pikniknek az Alterába Fesztivál hivatalos területe, a Rába Szabadidőcentrum ad otthont 2018. július 5-7. között. A két zenei programhoz kombinált bérlet is készül, amely korlátozott számban decembertől érhető el.

A VasMaRock piknik fellépői – a teljesség igénye nélkül – 2018-ban: Depresszió, Kárpátia, Leander Kills, Dorothy, Moby Dick, Auróra, Rudán Joe Band, Kalapács, Junkies, Kretens, Hetedik Ég, AC/DP, Don Gatto, Sniffyction, Dorothy Lies, Mokka Tribute Band.