Elindult az interneten egy komplett matematika középszintű érettségi felkészítő dr. Gerőcs Lászlóval, az ország egyik legismertebb matematika tanárával.

Sokan talán még emlékeznek a REPETA MATEK tévéműsorra, amelyben a tanár úr éveken át főműsoridőben népszerűsítette a matematika szépségeit egy egész generáció számára. De ismerhetjük a nevét számtalan tankönyvből, a felvételi előkészítőkről vagy az index.hu-n évről-évre megoldott matek érettségikről is.

Most ismét országos méretű kezdeményezésbe fogott. A KORREPETA online kurzus ezúttal nem kifejezetten érdekességeket mutat be, hanem a végzősöket segíti felkészíteni az érettségire egy 21 részes videó-kurzussal, amelyben végigveszi az összes középiskolai témakört. Alapfogalmak, kidolgozott példák, házi feladatok. A 20 rész végeztével egy teljes próbaérettségi feladatsort is kitűz, amelyben lemérhetjük a tudásunkat, mert aztán egy 21. videóban ezt is részletesen megoldja. Persze most sem maradhatnak el az érdekességek; a tanár úr nagy figyelmet szentel arra, hogy a kötelező tananyagba belecsempésszen egy kis tudománytörténetet is (például megtudhatjuk, hogyan számították ki sok ezer évvel ezelőtt a másodfokú egyenletet).

Aki még hezitál, az gyorsan iratkozzon be!

Kiemelt kép: www.korrepeta.hu