Az idén is megrendezésre kerülő VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozó most is tökéletes helyszínen, a Duna-parton kapott helyet. A V4 mögött természetesen a visegrádi négyek állnak, Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia. Az együttműködésnek hála a fesztivál négy napja alatt ezen országok lakói lépnek fel és szórakoztatják a közönséget. A napok során egymást váltják a koncertek és a különböző színdarabok, amelyeknek zárásaként az utolsó napon a négy ország színészei együtt lépnek színpadra egy közös darabbal. A fesztivál során az idelátogatók egy V4 füzetben kapnak tájékoztatást arról, hogy mit érdemes megnézni, ha az országok valamelyikébe látogatnak, akár a fővárosban, akár a környező településeken.

A fesztivál zárónapján a közösségi reggeli és a kapunyitás után a Klasszik Lasszó fellépését láthattuk, amely során együtt lépett színpadra Czinki Ferenc író, a Blahalouisiana zenekar zenészei, Kemény Zsófi és Vitáris Iván, az Ivan & The Parazol énekese; a darab során westerntörténetbe ágyazva kerestük a kibogozandó miérteket.

Majd a négy V4 tagország közös záróelőadása következett, ami nem másról szólt, mint az életről, a jó és rossz folyamatos harcáról a világunkban. Ezután a Hangfoglaló Színpad lépett a középpontba, ahol fellépett a magyar Azur, és a lengyel Lily Hates Roses nevű együttes. A fellépések végével a fesztiválhelyszín másik fele telt meg zenével a közkedvelt Kiscsillag által. A fesztivál utolsó színházi előadásának címe Cseresznyéskert volt, amely az emberi élet kezdetétől a végéig kísérte el a nézőt. Csehov azonos című művén alapul az átdolgozott darab, amely során mi is belehelyezhettük magunkat az élet körforgásába. A rendezvény búcsúzenekara a Quimby volt, akiknek sikerült a zenéjükhöz hű, változatos érzelmeket csiholni a negyedik napra igencsak fáradt közönségből. A fesztivált DJ Infragandhi zárta a hagyománnyá váló hajnalig tartó bulizással.

A VéNégy Fesztivált július 4-e és július 8-a között, Vácon tartották.


Brehlik Bence galériája