A Balatoni Múzeum nyílt pályázatot hirdet A Város Művésze címmel, 2022. novemberi lebonyolítással.

f21A pályázat célja

A Város Művésze program keretében Keszthely városa vendégül lát két, más-más művészeti ágban alkotó művészt, akik az adott hónapban együtt vesznek részt a város kulturális közéletében. A Város Művésze nyílt pályázat célcsoportjai a fiatal kortárs alkotóművészek az ország teljes területéről – olvashatjuk a Balatoni Múzeum weboldalán.

A pályázat során kiválasztott művészek Keszthelyen töltik a 2022. november hónapját, és az ott tartózkodás idején minimum 12 alkalommal közönségtalálkozón és középiskolai bemutatkozáson-foglalkozáson, esten, más programon vesznek részt.

A szervezők bíznak benne, hogy az alkotók a program lejárta után is visszatérő vendégeik lesznek, illetve remélik, hogy a keszthelyi hetek olyan művek megalkotására inspirálják őket, amelyek gazdagítják a város kulturális hagyományát.

A Város Művésze programot az atelier koordinálja, a művészeket az atelier házigazdája, Szálinger Balázs József Attila-díjas keszthelyi költő instruálja.

A nyertes művészek díjazása

A díjazottak a keszthelyi tartózkodás idejére (2022. november 1. – 2022. november 30.) az alábbi juttatásokban részesülnek:

  • szállás a Balatoni Múzeumban,
  • bruttó 350.000Ft/fő pályadíj,
  • szabad bejárás a város összes múzeumába, kulturális rendezvényére.

A pályaműre vonatkozó elvárások

Vers esetén maximum 150 sor, próza esetén maximum 10 ezer leütés, zenei mű vagy filmes anyag esetén maximum 20 perc, képzőművészeti mű esetén minimum 1, legfeljebb 4 mű (szobor, kisplasztika, festmény, grafika, installáció stb.) fotója/másolata.

Beadási határidő: 2022. szeptember 5.

A pályaműveket a Balatoni Múzeum művészeti kuratóriuma bírálja el. A Város Művésze pályázat eredményhirdetésének tervezett időpontja: 2022. szeptember 17.

A jelentkezéshez szükséges dokumentumok teljes listája és további információk a teljes pályázati kiírásban, IDE kattintva érhetők el. 

Kiemelt kép: balatonikincsestar.hu