Az ország első és egyetlen klasszikus zenei tehetségkutatója idén újra várja a fiatal és lelkes zenészek jelentkezését. A tét hatalmas, akárcsak az elvárások. Igen komoly zenei tudással, tehetséggel és önbizalommal kell a jelentkezőknek rendelkeznie ahhoz, hogy a többi fiatal művész közül kitűnjenek. A siker lehetősége azonban ott lebeg mindenki feje fölött. Csupán élni kell vele. 

A Duna Televízió nagy sikerű tehetségkutatója ismét elindul, keresve azokat a fiatal művészeket, akik maradandót szeretnének alkotni a hazai és a nemzetközi klasszikus zene világában. A zenészek és énekesek három korcsoportban – kicsik, tinik és nagyok – bizonyíthatják a zsűrinek, méltók arra, hogy átvegyék a stafétabotot az előző generációtól.

 

A Virtuózok zsűrijében idén is a hazai komolyzene nagyjai kaptak helyet. Miklósa Erika, operaénekesnő nemcsak szakmai tudásával, hanem hihetetlen zenei érzékenységével és empátiájával képviseli a női nemet a zsűriben. Kesselyák Gergely, az Operaház kiemelkedő karmestere szintén fontos szerepet tölt be a műsorban, különösen a zenekarral közös előadásokban szolgál hasznos tanácsokkal a versenyzőknek. Batta Andrásnál, a Zeneakadémia nagy múltú professzoránál keresve sem találnánk alkalmasabb zsűritagot. Pontosan tudja, mit várhat el egy fiataltól és mi az, ami egy tehetséget megkülönböztet a többi versenyzőtől. A magyar zenészek új generációját Balázs János, zongoraművész és Várdai István, csellista képviselik, akik mindig segítő kezet nyújtanak a virtuózok zenei érvényesülésében.

 

A műsor igazi ugródeszka mindenki számára kortól és hangszertől függetlenül. Olyan kiváló, mára elismert és közkedvelt zenészek köszönhetik karrierjük felívelését a műsornak, mint Kökény Tamás, Váradi Gyula, Boros Misi vagy Szűts Apor. Ennél a versenynél is igaz, hogy nemcsak a tényleges nyertesek profitálnak a részvételből, hanem minden jelentkező, aki bekerül az élő műsorba. Rengeteg különdíj és közös projekt várja a zenészeket a megmérettetés után, nem beszélve az elsőosztályú referenciáról, amelyet a Virtuózok magas színvonala biztosít. Ez nem (csak) játék, hanem komoly megmérettetés. Nekünk, nézőknek azonban egy igazán tartalmas és élvezetes műsor. Érdemes lesz követni az eseményeket…

 

Ha a  műsorról és a jelentkezésről bővebb információkat szeretnél, itt megtalálod.