„A késő nyolcvanas évek és a kora kétezres évek közötti időszakból keresünk kisebb-nagyobb kulturális, művészeti eseményeket és helyi civil kezdeményezéseket, amelyekre ma is érdemes emlékezni – legyen az akár egy buli, rögtönzött kulturális szolgáltatás, kulturális-művészeti összejövetel, happening, alternatív közéleti szerepvállalás, demonstráció.” – Írja közleményében a Szabad Európa TV szombathelyi stábja. 

A szervezők hozzáteszik: az sem baj, ha ezek a kezdeményezések tovább éltek, és/vagy ma is kihatnak a város kulturális életére, az a fontos, hogy legyen egy „történeti-adatbázis” a kor eseményeiről. A cél az, hogy tavaszra ezeknek a beérkezett történeteknek és sztoriknak a felhasználásával egy interaktív városi sétát tudjanak megszervezni a stábtagok. A projekt fontos lépés lehet a szombathelyi kultúrtörténet és művészeti emlékek újra-felfedezésében és megőrzésében.

Kiknek a jelentkezését várják?

  • az akkori események részesei, szemtanúi
  • művészek, történetírók, kreatív emberek, akik bekapcsolódnának a művészeti séta kialakításába

A szervezők március 15-ig várják a jelentkezéseket, érdeklődéseket e-mailben!

Kontakt:

Salamon Júlia – salamon7julia@gmail.com (kurátor, közösségi művészeti projektek kezdeményezője, a Szabad Európa TV stábjának tagja)

szabad európa tv
Fotó: Matej Vidmar (forrás: facebook.com/tvfreeeurope)

A Szabad Európa TV dióhéjban

A Pneuma Szöv. részben színházi, performer, részben képzőművészeti hátterű művészcsoport és a szombathelyi kötődéssel is rendelkező Kulturális Örökség Menedzserek Egyesülete (KÖME) közös projektje.

Bővebben: tv-free-europe.eu/ és www.heritagemanager.hu/?p=1241#more-1241

Mit történik konkrétan 2021 tavaszán Szombathelyen?

Egy közösségi művészeti kutatás majd műhelymunka során tavasz végére egy városi sétát hoznak létre civilek és művészek bevonásával.

A program A SZABAD EURÓPA TELEVÍZIÓ Szombathely – Identitás és helyi emlékezet összekapcsolása (TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2020-01398) pályázati projekt keretében valósul meg.

Kiemelt kép: bloomsday.hu