Ismert filmes szakemberekből állt össze a fesztivál zsűrije. 

f21

Idén 106 országból mintegy 1374 filmet neveztek a május 27-29. között tartandó VIII. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Fesztivál két – nemzetközi és Kárpát-medencei – filmszemléjére. Immár publikus, hogy a nemzetközi filmek zsűrijének tagjai Szalay Péter Balázs Béla-díjas dokumentumfilm rendező, ifj. Vitray Tamás operatőr, biológus, szakíró, a National Geographic magyarországi főszerkesztője és egy korábbi díjazott, Takács Rita szerkesztő-rendező lesznek.

A Kárpát-medence természeti értékeit összegyűjtő filmeket Széll Antal környezetvédelmi szakember, fotós, operatőr, Kátai Róbert rendező és Németh Beatrix televíziós szerkesztő bírálja majd el. Újdonság, hogy a fesztivál filmes mustrájára, a Third Eye nevű versenyprogramba amatőr filmesek jelentkezhettek. A nagyszámú nevezés elsősorban itthonról érkezett. Számos általános iskolai osztály is jelentkezett kollektív produkcióval, ezek között jó néhány olyannal is találkozott az előválogatást végző zsűri, amely szerkesztését és képi világát tekintve messze meghaladja az amatőrfilm kereteit.

Világszerte elismert stúdiók és alkotók legújabb produkciói versenyeznek majd a zsűri és a nézők elismeréséért május 27-29. között. Többek között olyan műhelyek munkáit láthatjuk, mint a Terra Mater Factual Studios, a Marco Polo Film AG, vagy az Albatross World Sales. A jelentős nemzetközi filmkészítők mellett a legismertebb hazai alkotók is jelen lesznek alkotásaikkal a gödöllői kastélyban. Török Zoltán, Mosonyi Szabolcs, Szendőfi Balázs, Molnár Attila Dávid, Tóth Zsolt Marcell és a Filmdzsungel Kft, Garai Cintia és a Wildlife Messengers eddigi filmjeit már jól ismerő magyar közönség, most legújabb munkáikkal jelentkeznek.

A Kék Bolygó Alapítvány által meghirdetett és szervezett VIII. Nemzetközi Természet-és Környezetvédelmi Fesztivál az ország egyik legjelentősebb fenntarthatósági programja és a legelismertebb, tematikus filmes seregszemléje. A filmek mellett rendkívül gazdag és sokszínű program várja majd a fesztivál látogatóit.