A tiszta frontális oktatás sokszor unalmas, fárasztó, és gyakran kevésre emlékszünk az elmondottakból. Kiemelten nehezen működő módszertan ez a pszichológiában, holott nagy igény mutatkozik arra, hogy szélesebb körben, komolyabb és reflektáltabb lehetőségek nyíljanak önmagunk megismerésére, a pszichológiai lehetőségeink feltérképezésére. A MyMind ezért is indítja el Önreflektivity pszichológiai rendezvénysorozatát, melynek célja, hogy interaktív, önreflektív módon, olykor játékosan vonja be a közönséget az előadásba. 

Június végéig három interaktív előadást szerveznek a Lurdy Konferencia és Rendezvényközpontban Bíró Bence Péter író, pszichológus, Scheller Virág, pszichológus és Fodor Alexandra pszichológus vendégeskedésével.

MyMind x Bíró Bence Péter – Az egyetlen hibám, a maximalizmusom – Május 30. 18:30

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

A Facebook-esemény leírásából:

Te is folyton azt érzed, hogy csak akkor lehetsz elégedett, ha a legjobbat hozod ki magadból? A 90% az egyenlő a bukással, a 100% pedig az elvárt szint? Vagy ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezted, akkor csalódott és elégedetlen leszel magaddal?
Amikor már a maximalizmus kihat életünk minden területére, akkor valahol visszaesésnek kell bekövetkeznie. Ez pedig még nagyobb maximalizmust szül, így fenntartva önmagát. Ez a folyamat pedig túlhajszoltsághoz vagy akár kiégéshez vezethet.

Az előadás során először megismerjük a maximalizmus jellemzőit, előnyeit és hátrányait. Majd arra keressük a választ, hogy hogyan érhetjük el az egyensúlyt törekvéseinkben, illetve, hogyan lehetünk elégedettek anélkül, hogy túlhajtanánk magunkat.

Bíró Bence Péter – Író, pszichológus: A saját átélt tapasztalatom mellett, sok ezer tudományos kutatást átvéve, rengeteg mentortól tanulva, számtalan történetet testközelből végig figyelve, az elmúlt hét évben kézzelfogható eredményeket szállítok az ügyfeleimnek.

Bíró Bence Péter vagyok. Mögöttem 10+ év önismeret, egy pszichológus- és egy viselkedéselemző diploma, 300+ coaching ügyfél és tapasztalat csúcsteljesítőkkel. Két könyvem jelent meg a Libriben, tudományos alapokkal. Ügyfeleim adatait szigorúan bizalmasan kezelem. Munkámat viszont ajánlja Feldmár András, Bagdy Emőke, de Csíkszentmihályi Mihály hivatalos, nemzetközi vezetői blogján is publikáltam…
„A legfontosabb célom megbízható segítője lenni azoknak, akik ténylegesen haladnak a céljaik felé.” – forrás: https://fulfilled.hu/

Jegyek: cooltix.hu

MyMind f21
MyMind x Bíró Bence Péter – Az egyetlen hibám, a maximalizmusom

MyMind x Scheller Virág – test.tudat: Vedd vissza az irányítást a gondolataid felett Június 13. 18:30

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

A Facebook-esemény leírásából:

Álmatlanul átforgolódott éjszakák, ahol azon agyaltál, mit kellett volna másképp mondanod? Hajlamos vagy a bolhából is elefántot csinálni és a legapróbb dolgokon aggódni? Akárhogy is szeretnéd, nem tudod kikapcsolni a gondolataidat és ez megnehezíti a mindennapokat?
Mindannyiunk számára ismerős lehet a túlgondolás jelensége.

Legyen szó párkapcsolatról, munkáról vagy akár egy egyszerű döntéshozásról, bármilyen helyzetben megjelenhet. Vágyunk arra, hogy csak egy napra kikapcsoljuk a száguldozó gondolatainkat és megszabaduljunk az ezzel járó stressztől és szorongástól. Azonban arra már senki sem tanított meg minket, hogyan is lehet szembenézni a túlgondolással.
Ebben az előadásban arra keressük a választ, hogyan és miért válik valaki túlgondolóvá, létezik-e pozitív oldala ennek a jelenségnek, és hogy milyen eszközök állnak rendelkezésünkre az állandó rágódás legyőzésére.

Scheller Virág – Pszichológus: Pszichológus diplomámat az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szereztem, klinikai- és egészségpszichológia szakirányon. A képzés alatt lehetőségem volt több területen is önkéntes munkát végezni. Több évig voltam a tagja az ELTE Kortárs Segítő csoportnak, vagy éppen az Ébredések Alapítvány önkénteseinek. Fontosnak tartom a fejlődést, így jelenleg is képzem magamat a család- és párterápia, illetve a sématerápia területén.

Jegyek: cooltix.hu

MyMind x Scheller Virág – test.tudat: Vedd vissza az irányítást a gondolataid felett
MyMind x Scheller Virág – test.tudat: Vedd vissza az irányítást a gondolataid felett

MyMind x Fodor Alexandra – Lelkedkertje – Miért félünk a boldogságtól? – Június 27. 18:30

Helyszín: Lurdy Konferencia és Rendezvényközpont

A Facebook-esemény leírásából:

„A boldogság 12 egyszerű titka” , „3 tipp, hogy boldogabb életet élj” – ehhez hasonló cikkekbe futunk bele azonnal, ha rákeresünk a boldogság szóra az interneten. Teljesen természetes vágyunk, szükségletünk, hogy kiteljesedett életet éljünk, azonban ez egyrészt sokszor a nehézségek nélküli, tisztán csak örömből, boldogságból álló életet jelenti számunkra – tévesen. Másrészt pedig manapság hatalmas nyomás is nehezedik ránk, azt várva tőlünk, hogy a lehető leghamarabb, a lehető legrövidebb úton találjuk meg azt, hogy hogyan leszünk boldogok, és maradjunk is úgy. Mégis, sokszor tudatosan vagy tudattalanul elkerüljük azt, hogy boldogok lehessünk.

Mit jelenthet a boldogság, és miért is félünk tőle, ha közben annyira szeretnénk boldogok lenni? Miért lehet az, hogy tudattalanul elkerüljük az örömöt, nem tudjuk igazán magunknak érezni a sikert, az elismerést, vagy hogy nem merjük beleengedni magunkat egy olyan kapcsolatba, amire már régóta vágyakozunk? És mi köze lehet mindennek a családi vagy transzgenerációs és a kultúrába ágyazott mintáinkhoz, a saját magunkról alkotott képünkhöz, vagy ahhoz, hogy mennyire fontos nekünk mások véleménye és a másoknak való megfelelés? Erről fogok beszélni az előadásomban.

Fodor Alexandra – Pszichológus: Munkám fókuszában leginkább az életünkben visszatérő ismétlődő, maladaptív vagy önsorsrontó mintázatok állnak, amik hosszú évek alatt, fejlődésünk során válnak életünk részévé, és felnőttkorunkra már hátráltatnak minket – annak ellenére, hogy kialakulásukkor a segítségünkre voltak.
Gyakorlati munkám során az ehhez kiválóan illeszkedő sématerápia eszköztárának segítségével kísérem a hozzám fordulókat, illetve doktori kutatásom kapcsán is a sématerápia szemléleti kerete mentén vizsgálom az egészséges étel-függőség (orthorexia) jelenségét.

Jegyek: cooltix.hu

MyMind x Fodor Alexandra - Lelkedkertje – Miért félünk a boldogságtól?
MyMind x Fodor Alexandra – Lelkedkertje – Miért félünk a boldogságtól?

További részletek: MyMind Facebook