Gyere, amikor akarsz, maradj, ameddig tetszik!

Emberek a KuglerArt Szalonban – mi van velük?

Mindennapi, mégis különleges történetek, kimondhatatlannak tűnő sorsok – ők mégis kimondják, elmesélik, előadják. A Mivanveletek-embertárlaton a közönség különböző terekben, szobákban, termekben mozogva találkozhat a történetekkel. Akár csak egy múzeumban, a résztvevők az Embertárlaton is maguk döntik el, mennyi időt töltenek egy adott alkotásnál, történetnél, és mennyire engedik, hogy azok megérintsék őket.

Eldönthetik, hogy közelről akarják-e szemlélni az előadást, hallgatni a történeteket, vagy esetleg bele is kapcsolódnak az előadásba. Hogyan él meg valaki egy evészavart, egy szerelmet, saját identitását, és egyáltalán, mi van velük? Az előadás nem egy klasszikus színházi darab, a néző akkor érkezik és addig marad, ameddig szeretne, és a különböző előadásokból, történetekből is annyit néz, amennyit látni akar. A terek, történetek között akár folyamatosan mozogva, akár egy-egy darabnál maradva élvezhetik ezt a nem szokványos befogadói pozíciót.

Mivanveletek

A Mivanveletek-embertárlatot ezúttal egy új helyszínen, a KuglerArt Szalonban láthatják az érdeklődők, legközelebb február 11-én, este 18–22 óráig.

emberek – művészek civilben a KuglerArtban, kisszobában, nagyszobában, folyosón, fürdőszobában, konyhában, gangon – élő kiállítási tárgyak – mozdulatlanok, mozgók – némák, beszédesek, arról beszélnek, amiről csak ők tudnak – kimondják, amit nehéz kimondani – megmutatják, amit nem lehet szavakba önteni – kiadják magukat – lépj közel az egyikhez, ha akarod, egész közel – valami történni fog – vagy ne lépj közel, szemlélődj messziről – mint egy kiállításon, ha elég volt, sétálj tovább – más valakibe fogsz botlani, másik történetbe, másik titokba – ha elfáradtál, tarts pihenőt, néha a szereplők is tartanak – beszélgess – hallgatózz – kukucskálj – vegyél részt – tarts távolságot

További előadások: március 27.

Szereplők: Lestyán Attila, Vicei Zsolt, Majorfalvi Bálint, Dunai Júlia, Faragó Zsuzsa, Márkos Berci, Laboda Kornél, Simkó Kati

Rendező: Forgács Péter

Jegyfoglalás/regisztráció: kuglerartjegyek@gmail.com

Belépő: 3500 Ft

Helyszín: KuglerArt Szalon, Sütő utca 2. 1052

Az alkalom Facebook-eseményét itt találhatod.

Kiemelt kép: mivanveletek