Első budapesti programjával folytatódik a KULTer.hu beszélgetéssorozata, a KULTopik. A meghívott vendégek ezúttal a filmkritika kérdéseit járják körül február 16-án a Kis Présházban.f21Milyen a filmkritika helyzete ma Magyarországon? Milyen kihívások érik, és milyen lehetőségei vannak? Szélmalomharc és/vagy kultúrmisszió? Tud-e adaptálódni a szakma a 21. század médiafogyasztási szokásaihoz, vagy szép lassan eltűnik? – fogalmazzák meg a beszélgetés fő kérdéseit a szervezők a rendezvényhez tartozó Facebook-esemény leírásában.

A beszélgetés résztvevői:

Baski Sándor

2005 óta foglalkozik filmes újságírással, első írásai a Cinemában, a Muszterben, a Filmhubban és a Mozinet Magazinban jelentek meg. 2007 óta a Filmvilág munkatársa. A Filmvilág blog és a Geekz alapító tagja. Képregényes témájú írásai a Magyar Narancsban jelennek meg. Részt vett a Magyar Nemzeti Filmarchívum alapfilmes projektjében. 2015-ben indította el Filmvilág Podcastet. 2020 decembere óta a Port.hu film- és tévérovatának munkatársa.

Berényi Csaba

Filmekkel foglalkozik, kritikái, esszéi és tanulmányai többek között a Szépirodalmi Figyelő, az Apertúra, a Kortárs Online és a KULTer.hu oldalain jelentek meg. A KULTer.hu vizuálkult rovat szerkesztője.

Pauló-Varga Ákos

1991-ben született, a Szegedi Tudományegyetemen végzett magyar, valamint filmelmélet-filmtörténet alapszakon 2014-ben, majd pedig ugyanott vizuális kultúratudomány mesterszakon 2016-ban. Televíziós műsorszerkesztőként dolgozott a megboldogult RTL Spike nevű tévécsatornánál, jelenleg Vod-koordinátor az HBO-nál. Szabadidejében a KULTer.hu és a Filmvilág szerzője, a Kortárs Online Film rovatának szerkesztője és elhivatott szabadúszó filmforgalmazó. Mindezek mellett ő a KULTer stART díj első nyertese.

Moderál:

Váradi Nagy Péter, a KULTer.hu főszerkesztője.

A KULTer.hu rendezvénye a Petőfi Kulturális Ügynökség támogatásával jön létre.