A Nyolc Ág Művésztábor sikerein felbuzdulva idén szervezi meg először kulturális minifesztiválját az f21.hu csapata, amely március 16. és 20. között számos programmal várja az érdeklődőket Budapest több helyszínén. A rendezvény fő témája a közös társadalmi ügyek kulturális reprezentációja lesz – jelentékeny hangsúlyt fektetve az ökológiára, ami az év témája a kulturális magazinnál.

A sokszínű programnak köszönhetően minden résztvevő megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő beszélgetést vagy irodalmi műhelyt. Azokról sem feledkeztek meg, akik a komolyabb a hangvételű, szakmai összejövetelek mellett könnyedebb kikapcsolódásra is vágynak, nekik koncerttel, dj-vel és filmvetítéssel készülnek a szervezők.

„A fesztivál megszervezésekor többféle célt is megfogalmaztunk. A Nyolc Ág Művésztábor sikerein felbuzdulva úgy láttuk, érdemes lehet szervezni egy évközi, összművészeti minifesztivált a fővárossal a fókuszban, kiterjesztve Dunántúli lokálpatriotizmusunkat Budapestre is. Emellett azt szeretnénk elérni, hogy az f21 ne csak, mint kulturális sajtó éljen az emberek tudatában, hanem egy olyan közösségként, brandként, ami kultúraszervező tevékenységet egyaránt aktívan folytat, hiszen ez legalább annyira sarokköve a működésünknek, mint a kulturális sajtótevékenység.

A szervezés néhány döccenőtől eltekintve simán haladt, ezért pedig külön köszönet illeti a szervezői stáb összes tagját, akik segítettek összefogni és megvalósítani a fesztivált. Büszke vagyok a végleges programra, úgy gondolom, hogy egy minőségi rendezvénysorozatot sikerült letennünk az asztalra. Természetesen a minifesztivál helyszíneit, a Nyitott Műhelyt, a Három Hollót, a Cirko-Gejzír Mozit és a KisPrésházat is külön köszönet illeti, hogy befogadták az f21 programjait. Bízom benne, hogy ezt a fesztivált mind minőségében, mind szervezettségében sikerül majd minden évben újra biztosítanunk.” – Bándi Máté, az f21.hu Születésnapi Kulturális Minifesztiváljának a főszervezője, az f21.hu felelős szerkesztője.

SZÜLETÉSNAPI KULTURÁLIS MINIFESZTIVÁL – PROGRAM

Március 16. – Nyitott Műhely

16:30 – Prózaműhely – György Alida / György Evelin

19:00 – Társadalmi ügyek reprezentációs lehetősége a lírában

fesztivál

Március 17. – Nyitott Műhely

17:00 – A kulturális sajtó funkciója, érvényesülési lehetőségei

18:30 – Szatellit Irodalmi Szeminárium – Trailer – Kustos Júlia / Fehér Renátó

fesztivál

Március 19. – Három Holló

18:30 – Ökológia verspályázat díjátadó gála

20:00 – Agócs Márton szólóest

21:00 – Dj

  • Belépő a szólóestre: 1500 Ft,-

fesztivál

Március 20. – Cirko-Gejzír Filmszínház

18:00 – Remélem legközelebb sikerül meghalnod 🙂 filmvetítés

19:45 – Beszélgetés Schwechtje Mihály rendezővel

fesztivál