Március 30-án Magyarországon mutatja be legújabb könyvét a norvég Gunnar Garfors. A magyarul a Cser Kiadó gondozásában megjelent kötetben az utazó a világ 20 legkevésbé látogatott országába kalauzolja el az olvasókat.

Milyenek a mindennapok, hogyan élnek a hétköznapi emberek a Föld legeldugottabb vidékein, legyenek azok anarchiába süllyedt, állam nélküli államok, őrült diktatúrák, vagy egyszerűen csak a mindennaptól távol eső, alig megközelíthető, apró szigetek?

Bissau-Guinea, Mauritánia, Líbia, Türkmenisztán, Afganisztán, Kiribati, Nauru, Sao Tomé és Principe vagy Dél-Jemen – helyek, ahová az egyszeri turista nem jut el, Gunnar Garfors mégis bejárta őket. A norvég világutazó saját fotóival gazdagon illusztrált, élvezetes stílusban megírt műve elrepít oda, ahol tényleg csak a madár jár.

Gunnar Garfors (1975) médiaszakember, író és világutazó. Ez utóbbi minőségben több világrekord is fűződik a nevéhez, amelyeket persze nem tekint valódi utazásnak, „logisztikai” rekordoknak nevezi őket: 2012. június 18-án a brit Adrian Butterwort-szel együtt Guinnes-rekordot állított fel azzal, hogy elsőként járt öt kontinensen ugyanazon a napon. Egy másik világrekordot 2014 szeptemberében döntött meg barátaival, Oystein Djupvikkal és Tay-young Pakkal, amikor 24 óra alatt 19 országot látogattak meg.

A szerzővel március 30-án 18 órától az Eötvös10 Művelődési Házban Szűcs Tamás világutazó fog beszélgetni, a moderátor pedig a fordító, Patat Bence lesz.

A bemutatón lehetőség lesz a könyv kedvezményes megvásárlására és dedikáltatására is.

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook-esemény IDE kattintva érhető el.

cser kiadó Gunnar Garfors f21.hu
A könyv eredeti és magyar nyelvű kiadása (forrás: a Cser Kiadó Facebook-oldala)
Kiemelt kép: Cser Kiadó