Augusztus 10. és 12. között, harmadik alkalommal várja a látogatókat a Margófeszt. A szervezők Szentgyörgyváron, a Balatontól negyedórára koncertekkel, irodalmi programokkal, slam poetryvel, kiállítással és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.

A Margófeszt nyitónapján zene és irodalom kapcsolódik össze Beck Zoltán (30Y) és Grecsó Krisztián közös produkciója, a beck@grecsó estjén, őket pedig az Analog Balaton követi a Nagyszínpadon. A háromnapos programon fellép még Kiss Tibor (Quimby) formációja, az Aranyakkord, játszik a Fran Palermo, a Platon Karataev, valamint a Galaxisok, a Sorbonne Sexual, glsch (Slow Village), szólókoncerttel érkezik a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert, színpadra lép az OIEE, a Bence Kalandjai és a Kolibri is. A zenészeket hangszerek nélkül új oldalukról ismerheti meg a közönség az MVM Backstage program keretében, ahol Ott Anna beszélget majd a fellépő zenekarok frontembereivel.

A Margófeszt egy kicsi kulturális fesztivál nagy élményekkel, amit a helyszínt adó Szentgyörgyvár lakóival közösen hoztunk létre” — mondta Valuska László fesztiváligazgató. — „Itt minden megvan, ami egy fesztiválban a legjobb, elindulunk délután egy beszélgetésre, éjjel a koncert vagy a film után már a csillagokat nézzük, a kettő között pedig változatos programokkal, emberekkel, kulturális tájakkal és helyi ízekkel lehet találkozni a falut járva.”

Pillanatkép a 2022-es Margófesztről (forrás: Margófeszt)

A slam poetry szerelmesei a fesztiválon a Slam Poetry Magyarországgal közös szervezésű táborban többek között Horváth Kristóf (Színész Bob) és Simon Márton workshopjain tanulhatják a műfajt, a templomkertben délután irodalmi beszélgetések lesznek Boldizsár Ildikóval, Tompa Andreával és Visky Andrással, a nyári olvasmányokat kedvezményesen a Bookline Teraszon lehet majd beszerezni.

Éjszakánként bemutatják a Hat hét, a Kojot négy lelke, valamint a Magasságok és mélységek című filmet, a templomban pedig komolyzenei koncertek zárják majd a napot.

A fesztiválon résztvevők a Szeretünk Zala Egyesület vezetésével megismerhetik a helyszínt adó régió különlegességeit, kenuzhatnak a Kis-Balatonon, rizlingkóstolón vehetnek részt Reziben, megtanulhatják a grillázs vagy a legendás zalai cukorperec készítésének titkait, éjszakánként pedig egy csillagász segítségével fedezhetik fel a különlegesen tiszta zalai eget.

A gyerekeket a fesztiválon bábelőadás és játszótér várja.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, az MVM, valamint a Bookline támogatásával megvalósuló Margófeszt helyszíne Szentgyörgyvár, amely Keszthelytől, Hévíztől és Zalaegerszegtől is néhány kilométerre található, a Balatontól 15 perc, és Budapestről is könnyen elérhető.

A rendezvény napijeggyel és bérlettel is látogatható, diákoknak és zalai lakosoknak kedvezményes áron. A programokra való eljutást Zalaegerszegről, illetve Hévíz érintésével Keszthelyről induló fesztiválbuszjáratok segítik. További információ a helyszínről, szállásról, közlekedésről ITT érhető el.

Kiemelt kép: Margófeszt