Július 24-én 16 órakor a szombathelyi Weöres Sándor Színház fiatal színésznője, Dunai Júlia megkezdi felolvasó-színházi sorozatát a közelmúltban megnyitott Kilences Kultfoodban. Első alkalommal Rejtő Jenő Az ellopott futár című műve fogja a kora este hangulatát megalapozni.

Az esemény leírásából:

„Szeretitek Rejtőt? Huhh.. mi a Kilencesben nagyon! Így van ezzel Dunai Julcsi is, a Weöres Sándor Színház fiatal színésznője. Ezért aztán eljön hozzánk, először július 24-én pénteken, hogy „Az ellopott futár” c. művet alapul véve át/szét/vissza/össze válogatott folytatásos felolvasó délutánjait elkezdje.

Dramaturg: Faragó Zsuzsa

Várunk! Kérünk korlátozott férőhelyeink miatt jelezd előre, hogy érkezel.

Az alkotókat támogató jegyeket 500-, 1000-, 1500- forintért a Kilencesben vásárolhatsz.”

Dunai Júlia bemutatkozása

1989. február 5. Anyu világatlaszt keres a polcon, aztán apu száguld be a kórházba a Ladával, és aznap megszülettem, Dunai Júlia Veronika, én. Budapesten, Zuglóban nőttem fel, de rengeteg időt töltöttem vidéken, ribizlit zabálva a bokorról, és cseresznyefákról csüngve.

Az oviban megdumáltam az óvónénikkel, hogy én mesélek helyettük délután, ha kihagyhatom az alvást, azt hiszem, itt kezdődött. Általános iskola: mesemondó verseny, zongora, szolfézs, kórus, rajzszakkör, kosárlabda. A Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakközépiskola és Gimnázium drámatagozatán folytattam, akkor már biztosan tudva, hogy színésznő szeretnék lenni.

2012-ben felvettek a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem színész szakára Gáspárik Attila, Gecse Ramóna és Papp Éva osztályába. Ez alatt az öt év alatt olyan csapattal dolgozhattam együtt, amely a családommá is vált, tizenegyből kilencen Magyarországról, mi voltunk a repülős osztály. S most idehozott a Wizz Air, a telekocsi, a vonat, a bicikli, és a lábam, most megérkeztem, és úgyis csak az lesz, aminek lenni kell.

Főbb szerepek:

2016 Forgács Péter-Faragó Zsuzsa: Kiadjamagát! Julcsi, Gabi, Ica mama, Jutka, Gabriella Rendezte: Forgács Péter, Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem, Stúdió Színház

2017 Hadar Garlon: Mikve Chedva Rendezte: Gáspárik Attila, Marosvásárhely, Stúdió 2.0

2017 Szép Ernő: Vőlegény – Sári Rendezte: Mohácsi János, Weöres Sándor Színház, Szombathely

2018 Czukor Balázs-Surányi NóraHome Bank – Sálas lány
Rendezte: Czukor Balázs, Weöres Sándor Színház, Szombathely

2018 Arthur MillerA salemi boszorkányok – Susanne Walcott
Rendezte: Alföldi Róbert, Weöres Sándor Színház, Szombathely

2018 Robert Harling: Acélmagnóliák – Annelle
Rendezte: Nagy Cili, Weöres Sándor Színház, Szombathely

Kiemelt kép: Mészáros Zsolt