A fesztiválszezon olykor elképesztően merész frizurarengetegében azt gondolnánk, hogy nincs új a nap alatt. Ez valójában nagy tévedés, ugyanis idén egy roppantul kedvelt hajtrend jelent meg az ilyen rendezvényeken, mégpedig a hajba toll. Mi pedig útra keltünk a Művészetek Völgye​ utcáin, hogy utána járjunk az aktuális fesztiváldivat eredetének.

Röviden a hajba toll egy gumis fémgyűrűvel a hajtincshez rögzített hosszú és színes madártoll, ami akár több hónapig is fent maradhat, majd leválás utána újra fel lehet tetetni őket. Ezzel egy igazán tartós és természetes színezettel dobhatod fel a hétköznapi szürkeséget. A hajjal együtt mosható, vasalható, göndöríthető, igazodik minden típushoz. És talán ami a legizgalmasabb, hogy nincs két egyforma toll. A szivárvány összes színében megtalálhatóak, vadabb pirosban vagy akár visszafogottabb vajszínben is. Mivel a hajat nem károsítja és bármikor kiszedhető, a kisebbek számára is csodás díszként szolgálhat.

Az új trendről Szentmiklósi Nórával beszélgettünk, a Kikkirikkii Hajbatoll megalkotójával: „Pár éve találkoztam ezekkel a díszekkel először és már akkor nagyon megtetszettek, szerelem volt első látásra. Igazából komolyabban foglalkozni 2017 november-decemberében kezdtem vele. Először magamnak rendeltem, próbálgattam, ismerkedtem vele,  majd a családnak és barátnőknek is csináltam. Eleinte csak a széles baráti körben tettem fel tollakat, hogy teszteljem az emberek reakcióit, mégis hogyan fogadják ezt az új trendet. Szerencsére nagyon pozitív volt a visszajelzés, így belevágtam a fesztiválozásba. Úgy gondoltam ezek a tollak abszolút oda illenének. Közel áll hozzám a bohém és hippi stílus, ezért is tetszettek meg igazán a tollak.”

A tollakban a legtöbb embert az egyediség fogja meg, hiszen lehet egyszerű, szolid, amit csak akkor mutat meg a viselője, amikor tényleg akarja, de lehet figyelemfelkeltő és nagyon vagány is egyben. A beszerzési folyamatokról is mesélt Nóra: „Más természet alkotta, hajba tehető díszt nem igazán találunk, például a virágok is rövid életűek a tollakhoz képest, és sokkal több gondot is kell rájuk fordítani. A tollakat készen kapom, Amerikából, viszont kísérletezés alatt van, hogy miként tudnám én magam festeni őket még varázslatosabbá, személyre szólóbbá.” Azt is megtudhattuk a Kikkirikkii Hajbatoll megalkotójától, hogy ezek kakastollak és maga a név is innen ered; a kakas az olasz nyelv szerint nem azt mondja, hogy kukurikú, hanem, hogy kikkirikkii, és Nóra szerint ez sokkal hangzatosabbnak és barátságosabbnak hat, így erre esett a választása.

Fotó: Bánhelyi Judit

Érdeklődtünk arról is, hogy honnan indulva járja be az ország fesztiváljait, mikor kezdte el csinálni a vállalkozást, milyen ambíciói vannak: „Makói vagyok, úgyhogy elég sokat utazunk így családostul, kutyástul, amit nagyon élvezek. Ez az első vállalkozásom amit szintén nagyon imádok! Szeretem, hogy sokféle emberrel találkozok és fel tudom őket dobni a tollaimmal. Mindenki olyan boldogan távozik és soha nincs két egyforma stílus. Sokat tanulok a munkám során. Amikor megszületett az ötlet, el is kezdtem üzletet építeni belőle. Jelenleg fesztiválról fesztiválra járok, azok közül is első körben a családbarát rendezvényeket választottam, hisz a családom is velem jön, együtt csináljuk ezt az egészet és kell a jó légkör, hogy mindenki elégedett legyen.”

Nóra elmondása szerint a Művészetek Völgyén sokan megfordultak náluk, egy fesztiválon egy kézműves viskónak főként a helyezkedésen múlik a jó forgalom. A völgyet követően az Ördögkatlan Fesztiválon vettek még részt, majd az augusztus folyamán még a Samsarára, Siófok környékére és a SZIN-re látogatnak el Szegeden. „Jövőre szeretnék több helyre is elmenni, megjelenni, mint Kikkirikkii Hajbatoll. Jó lenne, ha ezeket az ékszereket egyre többen ismerhetnék. Szeretném kicsit jobban összeszedni ezt az egészet. Ez az év most próbaidőszaknak tekinthető. Az a jövő titka, hogy a hétköznapokban mennyire érdeklődnek ez iránt az emberek. Remélem a hajba tollak ezután is felkapottak maradnak, és ahhoz képest, hogy még gyerekcipőben jár az üzlet, már nagyon sok meghívásom van különböző városokba, bulikra, rendezvényekre, szóval csak jót remélek. Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen barátaim és a családom van. Mind nagyon támogattak a vállalkozás létrehozásában, most úgy tűnik nem hiába dolgozunk.” – mesélte nekünk boldog mosollyal a trend egyik legnagyobb magyar képviselője, mi pedig csak sok sikert tudunk kívánni a dologhoz, és ajánlani minden fesztiválozónak, de a bevállalósabbaknak akár hétköznapokra is ezt az új, természetesen színes és csodálatos díszt.

A Kikkirikkii hajba tollakat itt találod meg: https://www.facebook.com/kikkirikkiihajbatoll/

A kiemelt kép Bánhelyi Judit fotója