A legtöbb ember számára vannak olyan témák, amik kerülendőnek számítanak: a szexizmus, a homofóbia és az erőszak csak pár olyan, amik ezek közé tartoznak. Azonban van egy spanyol művész, aki nem csak, hogy ezzel szembe megy, hanem képei segítségével brutális őszinteséggel be is mutatja ezeket.

Luis Quiles nagyon erős társadalomkritika attitűddel szemléli a világot, ezt rendszeresen bizonyítja alkotásaival. Ezek bemutatására rendszeresen alkalmazza a popkulturális utalásokat is, ám mégis a leghatásosabbak azok, amelyeknek gyerekek a szereplői. Nem fél kritikával élni a társadalom, a politika, a vallás és a szociális média felé.

Kép: Luis Quiles

Eszközei miatt Luis Quiles képei nem éppen gyerekbarátok. Amikor először találkoztam az alkotásaival, rögtön megfogott bennük ez a szélsőséges ábrázolási mód. Az az őszinteség, amellyel a világunk legsötétebb oldalát bemutatja, egyszerűen rákényszerít, hogy elgondolkozzunk rajtuk. Mindig is úgy gondoltam, hogy egy művészeti alkotás akkor jó, ha valamilyen érzelmet ki is tudd váltania az emberből, de sosem gondoltam volna, hogy egyszer azzal fog meg egy alkotás, hogy undort vált ki belőlem; és ez a reakció igaz minden képére.

De tovább nem fecsérelve a szót, jöjjenek inkább a képek, amelyek magukért beszélnek: