A járványhelyzet fokozatos enyhülésével szép lassan visszatérhet az irodalmi élet is a rendes kerékvágásba. Az online tér és a fizikai találkozás összefonódásában pedig újra, ezúttal rendhagyó módon, kültéri lapszámbemutatóval jelentkezik a Hévíz folyóirat, melynek 2020/3-as kiadványa még online, ingyen lesz elérhető az Issu-n.

Június 27-én, új helyszínen, a Fehér Nyúl Brewery Sörfőzdében rendezi meg a Hévíz folyóirat legújabb lapszámának a bemutatóját. Fehér Renátó, az est moderátora és a folyóirat szerkesztője beszélt lapunknak a közelgő fizikai újrakezdésről: „A könyvheti Hévíz-bemutató hagyományosan „külső” helyszínen, a hazai pályát jelentő Nyitott Műhelytől távol kerül megrendezésre. Az aktuális helyzet egyébként is talán szabadtéri rendezvényt priorizál, ám egyúttal tágítja is a lehetőségeket.”

Amellett, hogy – a megszokott módon – felolvasásokra és beszélgetésekre is sor kerül az este folyamán, lesz irodalmi DJ gyerek- és felnőttbarát verzióban egyaránt: „A délután első felében gyerek- és családbarát zenei összeállítás vezeti fel a lapbemutatót, amely aztán a megszokott keretben zajlik négy vendéggel, ezt követően pedig kötetlenül folytatódik az este, immár táncos mulatságként. Az egész rendezvény hátterében az egyébként is erős Hévíz-közönség és Hévíz-közösség újratalálkozásának megteremtése és megünneplése áll, közben pedig ráfordulás is a lassú, sörös nyári estékre, az idei speciális könyvszakmai szezonvégre.”

Program:

16:00 – Nyitás
18:00 – Hévíz-bemutató
19:30 – Buli

Résztvevők:

Hangulatfelelős: Dr. Sax
Meghívott vendégek: Bereményi Géza, Egressy Zoltán, Eszenyi Fanni, Krusovszky Dénes
Moderátor: Fehér Renátó

Sörfőzdéről lévén szó, természetesen az est folyamán sok habzó különlegességet lesz lehetősége megízlelni a résztvevőknek, amit grillszendvicsekkel lehet majd kísérni, így a már szokásossá vált gasztró-vonal sem tűnik el a Hévíz estjéről.