A Millenáris Parkból kiszorult huszonhetedik Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Magyar Állami Operaházhoz tartozó Eiffel Műhelyházban rendezhetik meg november 4–7. között — számolt be róla a Magyar Narancs és a Könyves Magazin.

Hagyományosan áprilisban szokták tartani a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált a Millenáris Parkban, ám idén sok minden máshogy alakul. Ahogy azt már korábban megírtuk, a könyvünnepet a koronavírus-járvány miatt novemberre halasztották, és most bejelentették: a helyszín is más lesz. A Magyar Narancs információi szerint a Magyar Állami Operaházhoz tartozó, Kőbányán lévő Északi Járműjavító helyén kialakított Eiffel Műhelyházban fogják megtartani a rendezvényt.

budapesti nemzetközi könyvfesztivál
Forrás: www.bestofbudapest.com

A 27. nemzetközi könyvfesztivál eredetileg április 22. és 25. között lett volna, de amikor március közepén a kormány a pandémia miatt megtiltotta a 100/500 főnél nagyobb látogatottságú beltéri/kültéri rendezvényeket, lefújták. Az új időpontot november 4. és 7. között jelölték ki, a tervek tervek szerint akkor már gond nélkül megtarthatják a Műhelyház belső tereiben a beszélgetős programokat is, előzetes regisztrációval.

A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált 2008 óra rendezték meg a Millenáris Parkban. A lap információi szerint a helyszínváltoztatásra azért volt szükség, mert abban az időszakban a kormány Álmok álmodói című kiállítása lesz látható a Millenáris Parkban.

Kiemelt kép: a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál új otthona, az Eiffel Műhelyház