Új időpontban, a megszokott helyszínen rendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, amelyet a koronavírus-járvány miatt kellett elhalasztani. A könyvvásárt szeptember 17–20. között tartják a Vörösmarty téren.írja a litera.hu

A koronavírus-járvány miatt rengeteg tavaszra tervezett rendezvényt kellett lemondani. A járvány és a gazdasági válság nehéz helyzetbe hozta a könyvszakmát. Elmaradt a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál és elhalasztották a Könyvhetet. Bár az elhalasztás kapcsán Gál Katalin a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke, áprilisban még nagyon bizonytalanul nyilatkozott: „A nagy könyves rendezvények is elmaradnak – a Nemzetközi Könyvfesztivált és az Ünnepi Könyvhetet is összevonva, egy szeptemberi időpontban tervezik utólag megtartani, de ez is roppant bizonytalan egyelőre, mert kérdéses, hogy a kiadók terveiben szereplő címek egyáltalán meg tudnak-e jelenni.”

De most úgy tűnik, hogy az Ünnepi Könyvhetet szeptemberben megrendezik és meg is van a könyvvásár új időpontja: 2020. szeptember 17–20. (csütörtöktől vasárnapig). Helyszíne újra Vörösmarty tér lesz, ahol a szervezők várják a kiadókat és az olvasókat.

A hírt az Ünnepi Könyvhét oldalán tették közzé.

Kiemelt kép: Librarius.hu