A PesText világirodalmi fesztivál 2022-es, „Forrás” hívószóra kiírt irodalmi pályázatán a zsűri döntése alapján a szakmai díjat Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte. Ezt az írást, illetve a másik tizenegy döntős művet elsőként a SZIFONline-on közlik, és július 25-étől augusztus 20-ig szavazni is lehet arra, hogy melyik pályázó nyerje a közönségdíjat.

f21

Idén kétszáznál is több anyag érkezett a Forrás jeligével meghirdetett PesText pályázatra. Az előzsűrizés során ismét a rövidprózák taroltak, de azért beférkőzött a legjobb tizenegybe néhány vers és kísérleti szöveg. Alapos előválogatást követően a főzsűrizést Halász Rita, Bartis Attila és Cserna-Szabó András végezte. A zsűri döntése alapján a szakmai díjat Szarvas Ferenc Outsourcing című alkotása nyerte.

Szarvas Ferenc 1972-ben Debrecenben született, a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi karán szerzett MBA végzettséget. Több mint húsz éve informatikával foglalkozik, jelenleg is egy informatikai vállalkozást vezet. Másfél éve jár Lackfi János kreatív írás kurzusára, azóta ír rövidpózát és verset. Írásai a Szószóró, a Felhő Café, az Art’húr és a Szófa irodalmi portálokon jelentek meg.

A szakmai és közönségdíjas alkotásokat lefordíttatják angolra, valamint megjelennek a fesztivál zinjében is. A szerzők bruttó 200-200 ezer forint jutalomban részesülnek, és meghívást kapnak a 2022-es PesText fesztiválra.

szarvas ferenc pestext f21

A világirodalmi fókuszú PesText ősszel negyedik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) szervezésében. Az esemény tervezett időpontja: 2022. szeptember 28. – október 1.

Az idei PesText kiemelt vendége lesz Vlagyimir Georgijevics Szorokin, a kortárs orosz irodalom egyik legizgalmasabb képviselője, A jég, a 23.000, A fehér négyzet és a Garin doktor szerzője. További fontos fellépők: Sjón, Max Porter, Marie Aubert, Erlend Loe, Bridget Collins és Jonathan Culler lesznek.

A PesText fesztivál részletes programja a fesztivál honlapján és Facebook-oldalán lesz hamarosan olvasható.

Kiemelt kép: Háló Margot fotója Szarvas Ferencről