Ki szólalhat meg, és ki képvisel kiket az irodalmi szövegtérben? Mik az esztétikai és politikai tétjei a képviseleti irodalomnak? Az alanyi költészet is szereplíra? Mi alapján válogatunk a maszkok közül?

Szeptember 22-én a Nyitott Műhelyben elstartolt a Késelés Villával beszélgetéssorozat hatodik évada. A szezon első estjén a két moderátor, Csete Soma és Vida Kamilla meghívott vendégeikkel, Kőszeghy Ferenccel és Szűcs Anna Emíliával a szerepirodalom témáját járták körül.

Ha lemaradtál a beszélgetésről, vagy szívesen felidéznéd a hallottakat, az alábbi linken meghallgathatod az estről készült hangfelvételt:

Kőszeghy Ferenc (1996, Budapest) az ELTE 1945. utáni magyar irodalom program doktorandusza, a Mérce újságírója és a Szikra mozgalom tagja. Továbbá az Eötvös Collegium öregdiákja és a Késelés Késsel kritikusa. Készülő disszertációjában a digitális kapitalizmus felől közelít a kortárs magyar irodalomhoz.

Szűcs Anna Emília (1999, Budapest), az ELTE irodalom- és kultúratudomány mesterszakának hallgatójaként főleg verseket, kisprózákat és kritikákat ír. A Nincs online egyik főszerkesztője, a Napkút Kiadó vezető szerkesztője, az ElteOnline főszerkesztő-helyettese. A Késelés Késsel szerkesztője. Alapszakos és mesterszakos diplomamunkájában is a hatalmi pozíciókon keresztül kialakított társadalmi és szociális dinamikából eredő hangátvételt/bitorlást, eltulajdonítást, erőszakot; a megszólalás társadalometikai kérdéseit és a szerző/implicit szerző megszólalási lehetőségeit kutatja a társadalmi nem szempontjait is érvényesítve, főleg szépirodalmi alkotásokon keresztül.

Az est házigazdái Csete Soma és Vida Kamilla.

A Nyitott Műhely nemcsak a Késelés Villával otthona, hanem sok más projekt közös helyszíne is. Támogassátok, ha tehetitek! http://www.nyitottmuhely.hu/tamogatas/

A kiemelt kép Garai Bálint fotója a Késelés Villával Szerepirodalom estjéről