A IV. Kóspallagi Írótanya augusztus 26. és 29. között lesz a Kóspallagi Rablótanyán. A táborba olyanok jelentkezését várják, akik betöltötték a 15. életévüket, de még nem múltak el 20, illetve akik nem csak az asztalfióknak szeretnének írni, és nyitottak a szakmai fejlődésre, szívesen dolgoznának a szövegeikkel közösségben.

A jelentkezéshez szükséges egy rövid motivációs levél vagy bemutatkozás csatolása. Vers, próza és kritika kategóriában lehet pályázni, maximum öt oldalas pályamunkával.

Fontos, hogy a pályázati anyagban legyen legalább egy még nem publikált szöveg! A jelentkezéseket a kospallagi.irotanya@gmail.com címen fogadják.

Jelentkezési határidő: július 15.

A tábor limitált férőhellyel rendelkezik, 20 fiatalt fogadnak, így a beküldött szövegek alapján augusztus 1-ig minden jelentkezőt értesíteni fognak a pályázatok eredményéről.

A tábor ideje alatt amellett, hogy szöveggondozó műhelyekre is sor kerül, kortárs szerzők, szerkesztők és kritikusok bevonásával előadásokon, beszélgetéseken is részt vehetnek a jelentkezők.

A tábor maximális díja 10.000 forint fejenként (szállással, étkezéssel, programokkal, mindennel együtt), ez csökkenhet, amennyiben érkeznek még támogatói felajánlások a táborra.

18 év felettiek védettségi igazolvánnyal vehetnek részt.

Kóspallagi írótanya
A kép a II. Kóspallagi Írótanyán készült (forrásd: Litera)

A IV. Kóspallagi Írótanya programja: 

Augusztus 26.

14.00 – Megérkezés és tábornyitás

16.00 – Beszélgetés a fiatal erdélyi metamodern líráról, André Ferenc költő, slammer, szerkesztővel, és Selyem Zsuzsa, író, irodalomtörténésszel.

20.00 – Vetítés és beszélgetés a Hülye fiatalság – Az egyetemfoglalás egy története című filmről, filmkészítésről, filmírásról Hatala Noémi, a film rendezőjével, Kemény Lili, költő, író, filmrendezővel és Biró Zsombor Aurél próza- és filmíróval

Augusztus 27.

10.00 – Líra-, próza-, és kritikaműhelyek

14.00 – Líra-, próza-, és kritikaműhelyek

20.00 – Fiatal szerzők és folyóiratok – Beszélgetés Csuhai Istvánnal (Élet és Irodalom), Ágoston Zoltánnal (Jelenkor), Szűcs Anna Emíliával (Nincs online) és Vincze Bencével (f21.hu)

Augusztus 28.

14.00 – Művészi beszédgyakorlatok Dávid Áronnal (rendezőasszisztens, ügyelő, Örkény Színház)

18.00 – Kiss Tibor Noé és Terék Anna estje

20.00 – Táborzárás

Augusztus 29.

11.00-ig a táborhely elhagyása

Szervezők: Borda Réka, Csete Soma, Vida Kamilla

Műhelyvezetők

Vers: Csete Soma (költő, kritikus), Vida Kamilla (költő)

Próza: Borda Réka (költő, prózaíró)

Kritika: Melhardt Gergő (kritikus)

Támogatók: Gesellschaft Helvetia Hungaria, Kazsimér Soma, Bakos Gyöngyi, Szépírók Társasága, Tóth Kinga, Élő Csenge, Halász Rita, Fehér Renátó, Poket Zsebkönyvek

Kiemelt kép: Kóspallagi Írótanya