Éljen Ady! – Költészet napi flashmob a szombathelyi Sportházban

Lutor Katalin 2019. ápr. 13. 0 0

Nosztalgia fogott el, meg az az érzés, amikor az első célba érő eltépi mellkasával a szalagot: száz diák tartotta csendben Ady Endre portréját, de biztosan többen hallottuk a fejünkben, ahogy mind a százan harsogják: Éljen Ady!

Igen, igen, az AKPH egy ikonikus szövege csengett fel, a Nyugat 100. Meg, hogy a világban még el lehet azt érni, hogy harsogják ezt kelettől, nyugatig. Az AGORA-Művelődési és Sportházban nem zúgott nagy robajjal a költő neve, ám annál nagyobb katarzist váltott ki a száz puzzle darabból álló költőportré, amely Cseh Tamás magnó-aláfestésével és a Savaria Irodalmi Műhely képviselőinek szavalatával felváltva emelkedett a magasba. Ahogy egyszer Adyban “Minden egész eltörött”, most pont ugyanúgy állt össze darabokból egésszé. Mintha az utókor így próbálna reflektálni a korszakalkotó sorokra. A puzzle minden darabja hordozza ugyanazt a lényeget. Három, kettő, egy, éljen Ady!


Lutor Katalin galériája


Kiemelt kép: Lutor Katalin fotója

Tags: Ady Endre, Agora Művelődési és Sportház, Agora Savaria, Cseh Tamás, flashmob, irodalom, költészet, Költészet napja, nyugat, savaria irodalmi műhely, Szombathely Categories: IRODALOM
Related Posts