Top 10-es listában összesítette az Euronews híroldal, hogy 2022-ben mely hírességekre kerestünk rá legtöbbször a keresőmotorban. 

A felkapott hírességek listája színes skálán mozog: találunk rajta politikusokat, művészeket, egy sportolót és két csalót is. Aligha meglepő, hogy a tavalyi év legnézettebb bírósági reality showjának mindkét főszereplője, Johnny Depp és Amber Heard is helyet kapott a listán, de a TOP 10-ben Novan Djokovic teniszező is szerepel, akit a US Openen eltiltottak a versenyzéstől, mert nem volt beoltva koronavírus ellen. Djokovic ezzel a legtöbb Google keresést kapta sportolóként a tavalyi évben.

A listán szerepelnek Simon Leviev és Anna Sorokin csalók is, előbbiről a Netflix dokumentumfilmet (A Tinder-csaló), utóbbiról pedig sorozatot készített (Inventing Anna). A két csaló mellett két politikus, köztük Vlagyimir Putyin orosz elnök is a legkeresettebbek közé került.

A Google 2022 Year in Search – Themes and Insights online felületén különböző kategóriákban nézhetjük meg, mely kifejezésekre kerestünk rá legtöbbször tavaly. A hírességek mellett külön színészek, receptek, filmek, de akár a legtöbbször keresett dalok listáját is megtaláljuk.

A teljes tízes lista az Euronews cikkében olvasható.

Kiemelt kép forrása: commons.wikimedia.org