Holnaptól látható a mozikban a Suzume, egy igazán különleges anime, amelyet a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjába is beválogattak. 

Suzume egy átlagos 17 éves diáklány egy japán kisvárosban. Ám egy nap találkozik valakivel, és attól kezdve semmi sem átlagos, ami vele történik. Az ő dolga lesz, hogy megküzdjön a föld alatt élő istenekkel, és megakadályozza, hogy az országszerte létező portálok valamelyikén keresztül a felszíni világba jusson a féreg, ami a földrengéseket okozza. Lehetetlen? Mesebeli? Ilyen tuti nincs? Eddig ő is így gondolta.

anime
A film plakátja

De megismerkedik a jóképű sráccal, Sotával, akiről nemsokára kiderül, hogy különleges feladata van: ő egy Záró, akinek ki kell üldöznie ebből a világból a gonosz isteneket. Suzume új barátja társaságában bejárja Japánt, hiszen egyre több támadást kell visszaverniük. Miközben új tájakon járnak, új emberekkel ismerkednek meg, evilági és túlvilági veszélyeket küzdenek le, a lány rájön, hogy nem véletlenül keveredett bele ebbe a kalandba. Talán, valaha már járt az egyik titokzatos ajtó túloldalán… 

A japán kultúra szerelmeseinek kedveskedik Makoto Shinkai filmje, melyet a kritikusok külföldön egyöntetűen pozitívan fogadtak. A magyar mozikban csütörtöktől lesz látható, eredeti nyelven, magyar felirattal. 

Kiemelt kép: Jelenet a Suzume c. filmből (forrás: Dan of Geek)