2002. október 3-án debütált Japánban minden idők egyik legnépszerűbb animeszériája, a Naruto. A sorozat indulásának 20. évfordulója alkalmából a készítők négy új résszel kedveskednek a rajongóknak.

A Kisimoto Maszasi mangasorozata alapján készült Naruto anime (2002–2007) a történet első részét dolgozza fel, a folytatás a Naruto Sippudenben (2007–2017) került a képernyőkre. Az egy generációval később játszódó, Naruto fiát középpontba helyező Boruto – Naruto Next Generations manga 2017-ben induló anime-változata most is fut, az első fejezetet lezáró epizód március 26-án jelenik meg. A kánon részét képezi többek között 10 animefilm, 4 OVA-epizód és több videojáték is.

A sorozat hivatalos weboldalán közzétett bejelentésben a négy új részről egyelőre nem közöltek további részleteket, azok tartalmát és a megjelenés időpontját még homály fedi.

Nem ez az első újdonság, ami az évfordulóhoz kapcsolódik. A Studio Pierrot által a sorozat 20. születésnapján Road of Naruto címmel közzétett, a karakter fejlődésének legfontosabb állomásait bemutató videóban is láthatunk új jeleneteket.

Az egyszerre újdonságot és nosztalgiát ígérő új epizódok bejelentését nagy örömmel fogadták a rajongók, főleg azután, hogy a Boruto anime sokaknak csalódást okozott.

 

Kiemelt kép: hulu.com