A Warner egy szerdai sajtóeseményen jelentette be, hogy sorozatformátumban adaptálja J. K. Rowling regényfolyamát. Jön a Harry Potter-széria!

A legendás szemüveges varázslót utoljára 2012-ben láthattuk a mozivásznon, s azóta évről évre felröppentek az azzal kapcsolatos pletykák, hogy a fantáziavilág filmes jogait birtokló Warner valamilyen módon vissza akarja majd hozni az eredeti hősöket. Volt szó színdarab-adaptációról (Az elátkozott gyermek alapján) és teljesen új történetről is, végül azonban 2023-ban jutottunk el oda, hogy a rajongók álma (vagy épp rémálma?) megvalósuljon. A Warner szerdán több produkciójával kapcsolatban is fontos bejelentést tett, ezek egyike pedig az volt, hogy elkészül a várva várt HP-sorozat, mégpedig teljesen új szereposztással és narratív koncepcióval.

Harry Potter 20. évforduló – Szellemidézés Roxfort-módra

A színészek tehát – legalábbis főbb szerepekben – nem térnek vissza, az emblematikus karaktereket más művészek alakítják majd. Ráadásul igen hosszú ideig, hiszen az HBO sorozatának minden egyes évada egy könyvet fog feldolgozni, a csatorna így már most is egy évtizedes szériáról beszél.

„A Harry Potter egy, az olvasóval vagy a filmnézővel együtt táguló zokni”

Azt persze egyelőre nem tudhatjuk, hogy pontosan honnan datálódik ez az intervallum, de egy dolog biztos: J.K. Rowling executive producerként részt vesz a munkálatokban.

Kiemelt kép: Polygon.com