Szász Zsófi, a 444 újságírója egy éven keresztül követte az egyik legrejtélyesebb és legkülönlegesebb magyar zenekart, a Platon Karataevet. A közös munka eredménye vasárnap este válik elérhetővé, a film különlegességét pedig az adja, hogy az eddig igen zárkózottnak mutatkozó banda intim közelségbe engedte a stáb tagjait és ezáltal a rajongókat. 

Hogyan lesz akusztikus indie-folk hangzásból magyar nyelvű pszichedelikus rock? Miért hagyja el egy együttes a nemzetközi népszerűség küszöbén a sokkal közérthetőbb angol szövegeket? A hétköznapjaikban is a föld fölött lebegnek-e azok a zenészek, akik belső merülésről, énen túli megélésekről énekelnek a színpadon? Hogyan egyeztethetőek össze a próbák, a hajnalig tartó koncertek és egész nyarakat lekötő turnék az apasággal? – foglalja össze a 444 a Platon Karateavról szóló film legfontosabb kérdéseit.

Az alkotást egy szűkebb közönség már láthatta április 16-án, vasárnap este azonban a nagyközönség számára is elérhetővé válik Szász Zsófi munkája. A különleges zenekar eddig soha nem látott oldalát mutatja meg a filmben, amely által jobban megérthetjük az egyedi szöveg- és zenei világ mögötti karaktereket. A nyílnak befelé ablakok intim portré és hangulatos zenei utazás egyszerre.

A film április 23-án, 18 órakor válik elérhetővé a 444 YouTube-csatornáján.

Kiemelt kép: Platon Karataev (forrás: Kultúra.hu)