A The Palace egy autoriter rezsim szétesésének történetét meséli majd el. 

A 2010-es évek egyik legfeltűnőbb filmipari jelensége, hogy a korábban csak mozivásznon látható sztárok elkezdtek tévésorozatokban is szerepelni, sőt egyre nagyobb befolyást szereznek ezekben a produkciókban. Kate Winslet az egyik élharcosa ennek a folyamatnak, hiszen már 2011-ben nagy sikert aratott a Mildred Pierce című sorozattal, tavaly pedig az Easttowni rejtélyek főszerepében is láthattuk őt.

Az Oscar-díjas angol színésznő ráadásul két további sorozatban is látható lesz hamarosan az HBO platformjain. Egyrészt az ő közreműködésével készül a nemrégiben magyarul is megjelent Bizalom című regény adaptációja, valamint Stephen Frears (Kvíz, A legharsányabb hang, Egy nagyon angolos botrány, A királynő, Svindlerek) is vele álmodta meg a következő szériáját, amiben Hugh Grant is szerepet kap majd. 

Hugh Grant sorozat
Stephen Frears, a The Palace sorozat alkotója (forrás: Televison Academy)

Grant az Egy nagyon angolos botrányban dolgozott már a rendezővel, és az HBO-n sem először találkozhatnak vele a nézők, hiszen a Tudhattad volna férfi főszerepét is ő alakította Nicole Kidman oldalán.

A két angol sztár új sorozata a The Palace címet viseli, és egy autoriter rezsim szétesését mutatja be a címben említett palota lakóinak sorsán keresztül. A sorozatban biztosan feltűnik majd Matthias Schoenaerts és Andrea Riseborough is. 

A sorozat pontos premierdátuma egyelőre nem ismert.

Kiemelt kép: Kate Winslet és Hugh Grant (forrás:GamesRadar)