Korábbi sorozatunkat újraélesztve mostantól minden hónapban összeszedjük az előttünk álló hetek legizgalmasabb streamingpremiereit. Tekintsük át a Netflix és az HBO havi kínálatát. 

A mozik továbbra is zárva, így a legnagyobb streamingszolgáltatók kínálata jelenthet vigaszt a filmrajongóknak. Hosszú idő után tér vissza a kisképernyőre Kate Winslet, nagyszabású fantasysorozattal készül a Netflix, de Amanda Seyfried is főszereppel jelentkezik áprilisban. 

Knutby: Imádkozz, engedelmeskedj, ölj

Egy közelmúltbéli bűneset dokumentumfilmes feldolgozása nézhető az HBO GO kínálatában. Knutbyban egy fiatal nőt gyilkolnak meg, a gyanú pedig hamar a korábban a lány által is látogatott gyülekezetre terelődik. A sorozat mind a hat epizódja egyszerre vált elérhetővé.

Premier: április 4.

The Nevers – első évad

Visszatér a televíziók képernyőjére Joss Whedon. A Marvel univerzumának kiépítésében is kulcsszerepet vállaló filmes egy sci-fi sorozattal jelentkezik az HBO-n, melyben néhány viktoriánus kori nő vállal veszélyes küldetést. Az epizódok hetente érkeznek majd, főszerepben Laura Donnelly, Olivia Williams és James Norton.

Premier: április 12.

Easttowni rejtélyek

Hosszú idő után láthatjuk újra tévéképernyőn Kate Winsletet is, Mare Sheehan nyomozónő szerepében. A rendőrnő a kisváros életét felforgató gyilkosság ügyében nyomoz, eközben azonban saját múltjával is küzd. Winslet mellett olyan színészek tűnnek még fel Craig Zobel és Brad Ingelsby sorozatában, mint Guy Pearce, Jean Smart vagy Julianne Nicholson. A hétrészes miniszéria epizódjai hetente érkeznek.

Premier: április 19.

Árnyék és csont – első évad

Leigh Bardugo regénytrilogiája elevenedik meg a Netflix kínálatában, újabb nagyszabású fantasy készül tehát, melyet egyébként – a Vaják első évadához hasonlóan – részben hazánkban forgattak. A sorozat egy fiatalon árván maradt lányt követ veszélyes küldetésén, miközben az egész birodalmat háború uralja. A Jessie Mei Li, Ben Barnes és Archie Renaux főszereplésével készült produkció nyolc részes első évaddal jelentkezik.

Premier: április 23.

Things Heard & Seen

Az Oscar-jelölt Amanda Seyfried főszereplésével jön a Netflix következő horrofilmje. A történetről egyelőre nem sokat tudni, egy fiatal házaspár költözik új városba, az életük pedig nem egészen úgy alakul, ahogy tervezték. Seyfried mellett James Norton, illetve a Stranger Things sztárja, Natalia Dyer is feltűnik a filmben.

Premier: április 29.

A szolgálólány meséje – negyedik évad

Immáron negyedik szezonjával érkezik a Margaret Atwood regénye nyomán készülő sorozat, mely időközben sok rajongót vesztett, sőt általános vélemény, hogy a széria már korántsem olyan színvonalas, mint kezdetekben, most azonban már totális háború dúl majd Gileadban. Hogy ez mennyire jelent új irányt, az kérdés, mindenesetre a készítők hosszú távra terveznek a sorozattal. A tízepizódos szezon részei hetente érkeznek.

Premier: április 29.

Kiemelt kép: TMDb. com