Az Azok a ’70-es évek show az 1990-es évek végének egyik legnépszerűbb sorozata volt, a Netflix pedig most a széria készülésének évtizedébe kalauzolja a nézőt. 

A nosztalgia az egyik olyan kulcsfogalom, ami meghatározza manapság a popkulturát. Ennek egyik zászlóshajója a Netflix, ami a jövő év elejét is egy ilyen produkcióval indítja. Az Azok a ’90-es évek show egy kultikus vígjátéksorozat nyomdokaiba lép, és visszarepíti a nézőt a legendás wisconsini pincébe.

Jelen sorozat előzménye épp a ’90-es évek végén, pontosabban 1998. és 2006. között futott, és egy csapat tinédzser életét mutatta be a ’70-es években. Ahogy tehát a cím és a cselekmény idejének ellentétéből látszik, már az eredeti széria is igen nagy kanállal merített a nosztalgiából, így talán elsőre nem érdemes kárhoztatni az új sorozatot.

'90-es évek
Az eredeti sorozat főszereplői (forrás: Mafab.hu)

Az eredeti széria főszereplői közül többen (Ashton Kutcher, Mila Kunis, Topher Grace) feltűnnek majd a Netflix sorozatában, ami az alaphelyzeten nem változtat túl sokat: ismét egy csapat kamaszt követünk majd, akik most a nagyszülők alagsorában gyűlnek össze.

Az első évad január 19-én debütál a Netflix kínálatában.

Kiemelt kép: Jelenet a sorozatból (forrás: Netflix)