Január 10-én telt ház előtt adott őrületes, maratoni koncertet az AWS. Az est hét órától egy közönségtalálkozóval vette kezdetét, ahol a rajongók amellett, hogy személyesen találkozhattak kedvenc zenészeikkel, megvehették legújabb merch-eiket is.

Ezt követően negyed 9-kor beindultak a koncertek is, elsőként a Lost Continent lépett színpadra, majd őket kilenc órakor a Tiansen követte. A két budapesti, feltörekvő metál zenekar (utóbbi a progresszív pop-metál berkeiben is mozog) nagyszerű alaphangulatot teremtett meg a Barba Negra színpadán, és az előtt is.

Az est fő fellépője, az AWS tízkor kezdte meg a zenélést, és jó másfél órán keresztül élvezhette a közönség a koncertjüket. A hosszabb idő lehetőséget adott olyan számok előadására is, amelyeket ritkábban, vagy egyáltalán nem hallottak még a rajongók élő koncerten. Ilyen volt például a Válaszút vagy az Újrajátszanám is. A fellépés során több vendégfellépő is színesítette a dalokat, az Engedd el című számban például Szivák Zsolt énekelt Örssel (ez egyébként is közös daluk), a Lakatlan embert pedig Diószegi Kikivel adták elő közösen.

Természetesen, ahogy már megszokhattuk az AWS koncertjeitől, a hangulatteremtést nem csak a zene szolgáltatja. Bár a pirotechnika ezúttal nem volt olyan erős, a srácok párnacsatával dobták fel a közönséget, és, hogy mindenki élvezhesse, aki nem tudott magával párnát hozni, az helyben kapott a csatához.


Herczeg Orsolya galériája