Szombathely sem maradhat ki a sorból. A hétvégi bekuckózáshoz egy különleges vásárral készültünk nektek. A Vas megyei város karácsonyi vására idén új köntösbe öltözött. Aki csak teheti látogasson el a Fő térre, és élvezze a vásár nyújtotta kínálatot! Aki lemarad, az bánhatja!

A szombathelyi Fő tér egy ilyen könnyed, tavaszias napon, mint a mai vasárnap, önfeledt szórakozást nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az apróságok kosarakba ültetve kaphatnak szárnyakat, majd a Mikulás első számú rénszarvasával pihenheti ki mindenki az ajándékcipelés fáradalmait. Idén jég korcsolyázni is lehet, csini piros jégkorikon (- igen ezek a cipellők megkívánják ezt a hangnemet). Aki a nagykorúság mezsgyéjét már kellően laposra taposta azt kellemes illatáradat csalogatja a forralt borhoz, a kisebbeket pedig az édes forrócsokoládé várja az aprócska házikóknál.

Ilyenkor mindig úgy érzem, a karácsonyi manógyár ideköltözött picit Lappföldről. Ahogy az ember sétál, szinte látja a manósapkákat, az apró kis pompomjaival, amik alatt mindenki mosolyog. A karácsony szellemében tényleg van valami – minden bizonnyal egy nagy zsák kedvesség, bár nem tudom, egy szellem mennyivel bír el. Sőt, biztos vagyok benne, hogy a pultok takarásában minden árus csíkos zoknit hord, csengettyűs orrú kiscipővel. 


Lutor Katalin galériája