Egy kis zöld csík ide, egy kis sárga paca oda, kész is a világhírű festményünk!

A Ludwig Múzeumtól megszokhattuk már, hogy sokszor elborultabbnál elborultabb kiállításokkal várják az érdeklődőket, amelyekre azonban tapasztalataim szerint a hétköznapi emberek elég nagy része azonnal nemet mond. De mi történik, ha ezeket az elvont tárlatokat megspékelik egy különleges tárlatvezetéssel, Dolák-Saly Róbert kalauzolásában?

Az emberek jelentős része azt gondolja a kortárs kiállításokról, hogy ezeket két ember értheti igazán: a művész, és az anyukája, akinek elmagyarázta. Nekik szolgált segítségül a megértésben a legendás humorista különleges látogatása a Ludwigban.

A hatalmas érdeklődés miatt az egész szint csordultig volt látogatókkal, emiatt hagyományos tárlatvezetésre végül nem került sor. Az elmaradhatatlan diavetítések természetesen oszlopos részét képezték az előadásnak, és ennek keretein belül végre valahára minden kedves látogató megtanulhatta, hogyan kell világhírű festményt készíteni, ha addig nem lett volna egyértelmű. A több mint egy órás előadás során előkerült a mindenki által ismert bajusz, pilóta sapka és a kalap is.


Balsay Dorina galériája