Augusztus 13-án a Kilences Cafe & Kultfood udvara egy órára ismét színtérré változott. Az f21.hu és a Kilences együttműködésének első rendezvényeként Sipos László Herkules sarok – Avagy egy szobor élete című drámáját tekinthette meg a közönség.

Az előadás főszereplője maga a szerző volt, mellette pedig Horváth Nóra felelt a zenei beágyazásokért és a dráma női karakterének megelevenítéséért. A darab egyébként ebben a felállásban egy év után tért vissza és igazi rajongótárbort hozott magával, ami betudható annak is, hogy bár a közönségből többen is látták már az előadást, a szerző szerint is folyamatosan változik, változtatnak a felépítésén: “Mint egy családi ház, soha nem mondhatjuk, hogy kész, alakul, formázzuk és ez számunkra is nagyon izgalmas folyamat” – mondta Sipos László az előadás bemutatásánál.

“A rákészülés mindig sokkal hosszabb, mint a valódi alkotási folyamat. Először készítek egy pontos leírást, hogy mit akarok a szoborban megvalósítani; az embert, a férfit, a fiút, a testvért, a férjet, az apát, a nagyapát, azt a furcsa nagybácsit, a megcsalt férfit, a féltékeny férfit, a hiú férfit, a hadvezért, a professzort, a csődört… és a megtört férfit, a férfit, akinek már nem kell semmi és a férfi aki beteljesült. Ez egy azonosulás… ”


Horváth Dániel galériája