Természetesen a Király is megjelenik majd benne, méghozzá ismerős színész alakításában. 

Sofia Coppolát szó szerint csecsemőként láttuk először a Keresztapában, azóta viszont ki tudott lépni édesapja árnyékából, és mindenkit meggyőzött arról, hogy önállóan is érdekes, autonóm szerzői világgal rendelkező alkotóról van szó. Az utóbbi években azonban mintha kicsit válságban lenne: folyamatosan készít filmeket (legutóbb 2020-ban a Felkeverve című dramedy-vel jelentkezett), de az Elveszett jelentés által felállított igen magas lécet nem tudta eddig megugrani.

Most némileg meglepő módon egy adaptációval jelentkezik majd, ami viszont remekül illeszkedik a nőközpontú történetek és a zenész életrajzok trendjébe. Coppola új filmjének középpontjában ugyanis Priscilla Presley áll majd, aki 1985-ben vetette papírra Elvis-szel közös életét Elvis and Me címmel, a kötet pedig hamar New York Times Bestseller lett.

Sofia Coppola
Cailee Speaney az Easttowni rejtélyek című sorozatban. Forrás: TV Insider.com

Priscillát Cailee Spaeny (Easttowni rejtélyek, Mielőtt mindennek vége, Devs) fogja játszani, aki a hírek szerint Coppola elsőszámú választása volt a szerepre. Ezzel szemben Elvist sokáig kereste a rendező, végül azonban Jacob Elordira bízta a figurát, akit az Eufóriából vagy A csókfülkéből ismerhetnek a legtöbben.

A forgatás ősszel kezdődik Torontóban, a filmet az egyik legnevesebb függetlenfilmes stúdió, az A24 gondozza. A premierdátum egyelőre nem ismert.

Kiemelt kép: Sofia Coppola Cannes-ban (forrás: The New York Times)