A koronavírus-járvány a filmvilágban is kaotikus állapotokat idézett elő, a mozik jelenleg zárva tartanak, júliusig pedig minden fontosabb bemutatót elhalasztottak. Az év második felében azonban várnak még ránk izgalmas premierek, ezeket listáztuk a következőkben. Az első rész júliustól októberig mutatja be a filmeket.

Szerző: Vigh Martin

Tenet (július 16.)

A jelenlegi állás szerint Christopher Nolan filmje nyithatja meg az új korszakot, bár többször felmerültek már kételyek a bemutatóval kapcsolatban, a stúdió egyelőre makacsul tartja magát. Mindez persze nem véletlen, hiszen Nolan korunk egyik legkiválóbb rendezője, akinek éppen aktuális filmjét mindig komoly várakozás előzi meg. A brit direktor ez alkalommal egy kontinenseken átívelő kémtörténettel jelentkezik, legújabb alkotásához pedig olyan neves színészeket sikerült megnyernie, mint Robert Pattinson, John David Washington, Elizabeth Debicki vagy Kenneth Branagh.

Mulan (július 23.)

Ismét egy élőszereplős adaptáció a Disney-től, és bár korábban ezek a próbálkozások nem arattak osztatlan sikert (főleg a kritikusok körében), a külföldi vélemények egyelőre kifejezetten pozitívak a filmmel kapcsolatban. Értékelik az újító szándékot, a merészséget, illetve kifejezetten üdítőnek titulálták a kínai kultúra akkurátus megjelenítését. A magyar nézők minderről a tervek szerint júliusban bizonyosodhatnak meg.

Wonder Woman 1984 (augusztus 14.)

2017 egyik nagy meglepetése volt a Wonder Woman, sokan máig a legjobb újkori DC-filmnek tartják Patty Jenkins alkotását. Nem meglepő tehát, hogy elkészült a folytatás is, melyben viszontláthatjuk az első rész főszereplőit (Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright), de csatlakozott a produkcióhoz többek között Kristen Wiig, valamint Pedro Pascal is.

Hang nélkül 2 (szeptember 4.)

Váratlanul sikeres volt John Krasinksi és Emily Blunt közös filmje is, ennek megfelelően érkezik is a folytatás. Ez a Mulanhoz hasonlóan olyan alkotás, melynek a premierjét már befolyásolta a vírushelyzet. Az első rész alapvetően egy, főleg az atmoszférára építő horror volt, melyet főként a kiváló alakítások emeltek ki a középszerből.

Démonok között 3 (szeptember 11.)

Trilógiává bővül a Démonok között-széria, Vera Farmiga és Patrick Wilson ismét paranormális események nyomába erednek, kérdés azonban, hogy maradt-e kiaknázandó lehetőség ebben az alapkoncepcióban.

King’s Man: A kezdetek (szemptember 17.)

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb filmszériája is megkapja a maga előzménytörténetét. Ez önmagában még nem is lenne túl izgalmas, ám a projekthez neves színészek egész sorát sikerült megnyerni. Feltűnik majd Ralph Fiennes, Gemma ArtertonDaniel Brühl, Rhys Ifans, illetve Charles Dance is. A film a hírszerző ügynökség megalakulását mutatja majd be.

Kampókéz (szeptember 25.)

Egy újabb klasszikus horror kapja meg újkori feldolgozását, a feltörekvő rendező, Nia DaCosta a Tűnj el! forgatókönyvírójával, Jordan Peele-lel közösen álmodta vászonra a rebootot, mely egy klasszikus, kisvárosi horrortörténet újragondolása lesz.

Halál a Níluson (október 9.)

Kenneth Branagh a nagy sikerű Gyilkosság az Orient expresszen után ismét egy Agatha Christie-adaptációval jelentkezik, ehhez pedig ez alkalommal is az angol írónő egyik legismertebb történetét választotta. A szereplőgárda is kellően impozáns, hiszen feltűnik Gal Gadot, Armie Hammer, Rose Leslie, Emma Mackey, illetőleg Annette Bening is.

Forrás: ectopolis.hu

The Witches (október 9.)

Roald Dahl regényét álmodta vászonra Robert Zemeckis, forgatókönyvíróként pedig részt vett a projektben többek között Guillermo del Toro is. Ez lesz a regény második filmes adaptációja, a főszerepekben pedig az Oscar-díjas Anne Hathawayt és Octavia Spencert láthatjuk. Az alkotás egy kisfiú történetét meséli el, aki akaratán kívül kerül a nemzetközi boszorkánytalálkozó helyszínére.

Forrás: joblo.com

The French Dispatch (október 16.)

A független filmes szcéna egyik legemblematikusabb alakja, Wes Anderson is új filmmel jelentkezik októberben. Az alkotást a rendező az „újságírásnak szóló szerelmeslevél“-nek titulálta, ugyanis egy fiktív lap kerül majd a középpontba. A film szereplőgárdája elképesztően impozáns, a főbb szerepekben Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand és Timothée Chalamet lesznek láthatóak, de egészen apró szerepekben is neves színészek tűnnek majd fel.