A hetedik epizódot tekertük be a popkultúra filmszalagjáról, hogy megmutassuk a legújabb híreket.

Ismert norvég regényíró segít be Ben Stiller új thrillerében

Az Index értesülései alapján Jo Nesbø írta Ben Stiller és a Lionsgate közös produkciójának, a Londonnak a történetét. Jo Nesbø valószínűleg a korunk egyik, ha nem legfelkapottabb skandináv regényírója, így már ezért is érdemes figyelemmel követni a készülő projektet. Ha ez még nem keltette volna fel az érdeklődését, a főszerepre sikerült felkérni Oscar Isaacet, aki olyan ismert nagyjátékfilmekben játszott már ezelőtt, mint az Ex Machina, az Expedíció, vagy éppen az új Star Wars-trilógia.

Készülőben Az Esernyő Akadémia második évada

Valószínűleg sokak számára kellemes meglepetést nyújtott Az Esernyő Akadémia, nemcsak a meglepően jól sikerült első évad miatt, hanem mert annak lezárása magában hordozta a folytatást. Itt most kisebb spoiler következik a cliffhangerrel kapcsolatban. Ahogy arról a Puliwood is beszámol, Steve Blackman showrunner akkoriban úgy nyilatkozott az első évad lezárásáról, ahol Ötös (Aidan Gallagher) ezúttal testvéreivel karöltve kísérelt meg időutazni az apokalipszis kellős közepette, hogy ha megrendelik a folytatást, az is kiderül, hol kötött ki a társaság. 
Aki már látta a sorozatot, vagy esetleg ismeri a képregényt, annak nem lehet meglepő, hogy Az Esernyő Akadémia szerves részét képezi az időutazás, ahogy az a második évadban is fontos szerepet fog játszani. Az alábbi képeken azt láthatjuk, hogy a szereplők a hatvanas évekbeli Dallasban találják magukat, de az, hogy milyen megpróbáltatásokkal is kell szembenézniük az új környezetben, majd július 31-én kiderül.

Ismét thrillerben utazik Jake Gyllenhaal

Bár kevés olyan sokoldalú színész van, mint Gyllenhaal, nem kérdés, hogy a kőkemény hangvételű thrillerek állnak hozzá a legközelebb, amikhez a mi szerencsénkre a következő két filmjében vissza is tér. A Puliwood értesülései szerint ezekhez a projekteknek valamilyen köze lesz Gustav Möllerhez, a nagy sikerű A bűnös rendezőjéhez.

Möller amellett, hogy bebizonyította, nagyon sűrűn képes alkalmazni a borzasztóan hosszú szüneteket egy-egy mondat között a párbeszédek során, valóban maradandót alkotott a krimi/thriller világában. Bár a dán produkció alig két éves, az érkező amerikai remake-ben Gyllenhaal fogja játszani a főszerepet. Ami azonban még ennél is izgalmasabb, Ollie Masters és Tyler Jenkins nagysikerű Snow Blinde (Hóvakság) képregényét fogják vászonra adaptálni, ahol Gyllenhaal producerként és színészként is együtt fog dolgozni Gustav Möller rendezővel. Valószínűleg a thriller műfaj nem is kívánhatott volna jobb párost színész és rendező szerepében, mint kettejüket.

Elhunyt Csurka László színész

„Légy jó, apu, odaát is. Irigylem az Úristent, mostantól ő hallgathatja a verseidet, ő nevethet a történeteiden, és ő eheti a halászlét. Mi valahogy próbálunk majd meglenni enélkül, nélküled – de hidd el, nagyon nem lesz könnyű. Ég veled, köszönök mindent.” – ezekkel a szavakkal jelentette be Csurka László fia, Csurka Gergely, hogy meghalt a Jászai Mari-díjas színész, számolt be az IGN Hungary. Csurka László a színpadi szerepei mellett népszerű szinkronszínész is volt, az ő hangján szólalt meg például Bud Spencer is. Emellett szerepelt Jancsó Miklós Szegénylegényekjében, és az 1996-os Honfoglalásban is ő alakította Kond vezért. A többszörösen elismert művész 84 éves volt.