A hatodik epizódot tekertük be a popkultúra filmszalagjáról, hogy megmutassuk a legújabb híreket.

Ridley Scott folytatja a régi franchise-t?

Ridley Scott legutóbbi két Alien-filmje finoman szólva is megosztóra sikeredett. Ahogy arról a Puliwood is beszámolt róla, az első fekete bárány a szériában a 2012-es Prometheus volt, amit bár a rendező előzményfilmnek tervezett, leginkább az atmoszférájával hozta meg a régi vonalas Alien-rajongók kedvét egy újabb sci-fi horror kalandozáshoz. A 2017-ben érkező Alien: Covenant azonban már az öreg franchise legelvetemültebb rajongóit is sűrű pislogásra késztette.

Mivel az előző két rész mérsékelt sikert hozott, és a Fox Disney általi felvásárlása óta gyakorlatilag szó sem esett a fekete, savas vérű idegenekről, derült égből villámcsapásként érkezett a hír, hogy Ridley a Los Angeles Times-nak adott nyilatkozatában arról beszél, milyen izgalmas lenne megtudni, hogy valójában kik is készítették ezeket a szörnyetegeket. Bár ez a kérdésfelvetés még semmi konkrétumot nem tartalmaz, eddigi tapasztalataink alapján a rendezők nem véletlenül szoktak elhinteni ilyen apró utalásokat.

Alig ért véget, már folytatják is a Netflix új sorozatát?

Bár a streaming-szolgáltató még hivatalosan nem jelentett be új évadot az alig bemutatott Űrhadosztályból, Greg Daniels, a széria egyik vezető producere elég bizakodóan beszélt erről az IGN Hungary értesülései szerint: „Természetesen reméljük, hogy lesz még belőle pár évad, már elkezdtük összeverbuválni a vezető írókat, hogy megvitassuk, mi történhetne a jövőben. Még nem rendelték meg a folytatást, de tény, hogy sok mindent mesélnénk még onnantól folytatva, ameddig eljutottunk.” Mivel az első évad cliffhangerrel zárult, így erősen sejteti a folytatás lehetőségét. Reménykedünk a mielőbbi hivatalos bejelentésben is, hisz még jó ideig elnéznénk Steve Carell és John Malkovich duóját a vásznon.

A Harry Potter filmek egyik sztárja is megjelenik az új Avatar-filmekben

David Thewlis, a Harry Potter-filmek Lupinja számolt be a Collidernek, hogy milyen is a közös munka James Cameronnal. A Puliwood értesülései szerint a brit színész beszélt arról, hogy a híresztelésekkel ellentétben a második részben még nem fog szerepelni. Ami azonban izgalmasabb, hogy Thewlis állításai alapján legtöbbször azt sem tudta, hogy mi történik a forgatáson. Bár volt már dolga speciális effektekkel más filmjeiben is (Harry Potter és az azkabani fogoly, Wonder Woman) valószínűleg Cameron ezen a területen egy egészen másik szintet képvisel. Thewlis azt is fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a pletykákkal ellentétben nagy élmény együtt dolgozni a kanadai rendezővel. Állítása szerint Cameron egy zseni, aki számos dolgot csinál egyszerre, ír, rendez és még mérnöki munkát is végez.
Nos, reményeink szerint ez a zsenialitás az Avatar második részében is megmutatkozik majd, ami ha minden a tervek szerint megy, 2021-ben már a vetítőtermekbe is kerül.