Korábbi cikksorozatunkat folytatva mostantól minden héten összeszedjük a hét legizgalmasabb popkulturális híreit, aktualitásait. 

Hatalmas bukás Damien Chazelle új filmje

Mióta a Whiplashben Miles Teller szó szerint a lelkét is kidobolta, Damien Chazelle Hollywood egyik kedvenc rendezője, aki nem tud olyan filmet készíteni, amit figyelmen kívül hagynának az aktuális díjszezonban. Úgy tűnik azonban, hogy most még neki is meg kell majd tapasztalnia a szerencse forgandó tétel igazságát – új filmje ugyanis egyelőre mind a nézői, mind a szakmai reakciók szempontjából óriási kudarc.

A Babylon eddig mindössze 3,6 millió dollárt keresett a kasszáknál, ami elenyésző a 80 millió dolláros gyártási költséghez képest. Úgy tűnik, a háromórás játékidő és Hollywood dekadenciája sokakat taszít. Ami pedig ennél is meglepőbb, az a vegyes kritikai fogadtatás: a nagy véleményösszesítő oldalakon az új Chazelle-mű 50 és 60 százalék között szerepel, ami jól példázza a film megosztó mivoltát. 

Egy ideig még velünk marad az Emily Párizsban 

Az ünnepekre időzítette a Netflix az Emily Párizsban harmadik évadának bemutatóját, a siker pedig természetesen nem is maradt el. A Lily Collins főszereplésével készült széria egyébként szintén igen megosztó: bár kétségtelenül jelentős rajongótábora van, rengeteg kritikát is kap, egy harmadik csoport pedig valódi bűnös élvezetként fogyasztja.

A sorozat negyedik évadát még a második szezon premierje után berendelte a Netflix, így az biztos volt, hogy jövőre visszatér a sorozat, de mint egy közelmúltbéli interjúból kiderült, az alkotó, Darren Star hosszabb távra tervez. 

„Úgy gondolom, a sorozatban még bőven van lehetőség a következő évadon túl is. Nem hinnénk, hogy az lenne az utolsó fejezet. Mint sok más szériánál is, nekünk is egy igazán színes stábunk van. Nem lesz vége addig, amíg mindenki úgy nem érzi, hogy itt az ideje befejezni. – olvasható a Musicdaily cikkében. 

Stan Lee-ről szóló dokumentumfilm érkezik a Disney+-ra

Stan Lee-nek elévülhetetlen érdemei vannak a Marvel univerzumának megalkotásában. Olyan karakterek fűződnek az ő és kollégái nevéhez, mint Pókember, Hulk vagy épp Vasember. Bár Lee 1990-ben visszavonult a képregényóriástól, ezt követően is része maradt az univerzumnak, legendás cameókat köszönhettünk neki.

A legendás alkotó épp szerdán lett volna 100 éves, a Marvel pedig ennek apropóján bejelentette, hogy jövőre egy saját gyártású dokumentumfilmmel fogják ünnepelni Lee-t, sőt, a Twitterre már az első kedvcsináló is felkerült. Azt azonban egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mikor érkezik a film. 

Kiemelt kép: Stan Lee a Doctor Strange 2016-os premierjén (forrás: NPR)