Újabb hírösszefoglalóval jelentkezünk, melyben a popkultúra világának legizgalmasabb aktualitásait szedjük össze.

Teaser előzetest kapott a Donald Trumpról szóló minisorozat

Szeptember 27-én, azaz néhány héttel az amerikai választások előtt debütál a The Comey Rule című, négyrészes minisorozat, melyben az Egyesült Államok jelenlegi elnökét egy igazi színészlegenda, Brendan Gleeson fogja alakítani. Már az előzetesből is jól látszik, hogy Gleeson – és a sminkmesterek – fantasztikus munkát végeztek, az ír színész megszólalásig hasonlít Donald Trumpra. A The Comey Rule James Comey volt FBI-igazgató memoárján alapul, őt Jeff Daniels fogja életre kelteni.

A világ több mint 70 országában már augusztus végén láthatjuk a Tenetet

Bár az elmúlt héten úgy tűnt, hogy a Tenet sorsa bizonytalanná vált, most azonban mégis biztató híreket kaptak a filmrajongók. A világ 70 országában, többek között Magyarországon is augusztus 26-án mutatják be Christopher Nolan kémthrillerét. A tengerentúlon szeptember 3-ig kell várni a film premierére.

Horváth Lili és Mundruczó Kornél filmje is bekerült a Torontói Filmfesztivál programjába

Horváth Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című alkotását a velencei premier után a torontói közönség is láthatja majd. A rendezőnő második nagyjátékfilmjében képzelet és valóság csúszik össze egy nő fejében, az alkotás a férfi-női kapcsolatok, a női psziché vizsgálatára tesz kísérletet. A főbb szerepebekben Stork Natasa, Bodó Viktor, Vilmányi Benett, Nagy Zsolt és Lukács Andor lesznek láthatóak.

Mundruczó Kornél első külföldi produkciója, a Pieces of a Woman – amely egyébként szintén Velencében debütál – is meghívást kapott Torontóba, a szereplőgárda itt is impozáns, Shia LaBeouf, Vanessa Kirby, Ellen Burstyn, Sarah Snook, illetőleg Benny Safdie is feltűnik a filmben.